Volledig scherm
Ulu Spor viert feest na de behaalde titel. © Sander Dekker

Ulu Spor kroont zich tot eerste Zwolse amateurkampioen

VideoUlu Spor heeft zich gekroond tot eerste Zwolse amateurkampioen van dit seizoen door met 0-2 te winnen van en in IJhorst. De ploeg van Kamil Tasdan zette in vier dagen tijd de nummer twee (Scheerwolde) en nummer drie IJhorst opzij en kan het kampioenschap in vijfde klasse noord vieren.

De druk werd duidelijk niet gevoeld door de Zwolse equipe. De eerste helft dreigde troosteloos voorbij te gaan. Slordig spel aan beide kanten zorgde ervoor dat er tot veertigste minuut maar een grote kans te noteren viel. Roy Zandbergen zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Vlak voor de rust kreeg Ulu Spor toch de voorsprong op een presenteerblaadje van de thuisploeg. Een strafschop die werd verzilverd door Güntaç Akkaya.

Na de thee probeerde IJhorst iets meer het offensief te zoeken, maar de sterke verdediging van Ulu Spor (slechts veertien goals tegen in twintig wedstrijden) deed goed zijn werk. Aanvoerder Hakan Yildirim gaf een definitieve klap op de overwinning door in de slotfase met het hoofd de tweede voor Ulu Spor te maken.

Volgende halte voor Ulu Spor: het doorbreken van de grens van honderd competitiedoelpunten. In IJhorst bleef te teller steken op 99.

5A noord
IJhorst - Ulu Spor 0-2 (0-1).
41. Güntaç Akkaya (strafschop) 0-1, 82. Hakan Yildirim 0-2.

Amateurvoetbal