VENO en Steenwijkerwold jagen wel, maar bijten niet

VideoEen erbarmelijk veld, de kille wind die overal doorheen gierde en twee ploegen met meer aandacht voor elkaar, dan voor showen van mooi spel. VENO en Steenwijkerwold hielden elkaar zondag zodoende begrijpelijkerwijs op 0-0.

De Vollenhovers zijn trotse koploper in de vierde klasse, al zijn de verschillen klein en wilden de 1-0 nederlaag in het heenduel maar al te graag rechtzetten. Bovendien is de stand uiterst vertekenend, door het verschil in aantal gespeelde wedstrijden. Steenwijkerwold was zondag bezig aan haar veertiende duel, er zijn ploegen die er nog geen tien hebben afgewerkt.

Het duel tussen VENO en Steenwijkerwold verdiende ook geen winnaar. Daarvoor werd er simpelweg te weinig goed gevoetbald. Pas in de slotfase was het oppassen geblazen in de zestien meter van beide teams en gebeurde er tenminste was. Tot die tijd waren beide ploegen met name goed in het voeren van een verbale strijd, af en toe afgewisseld met een fikse overtreding.

Kansen

Met name Steenwijkerwold kreeg uitgelezen kansen door Christiaan de Lange en Erik Groen, aan de andere kant had VENO ook wel zicht op een treffer, maar Stefan Vis en Lars de Boer verzuimden te scoren. En zo bleef het 0-0 en klapten de toeschouwers zich na afloop de handen warm. Niet omwille van het splendide schouwspel, wel om toch nog enigszins warm te worden.

SV VENO-Steenwijkerwold 0-0. 

Volledig scherm
VENO en Steenwijkerwold hadden meer aandacht voor elkaar, dan voor het showen van mooi spel. © Wilbert Bijzitter

Amateurvoetbal