Volledig scherm
De warming-up bij Hardenberg '85 - Nieuwsleusen. © Tom Wildvank

Video| Nieuwleusen pakt periodetitel op bezoek bij Hardenberg’85

HARDENBERG - In de noordelijke derde klasse D heeft Nieuwleusen beslag gelegd op de eerste periodetitel. De ploeg van trainer David Leeuw won op bezoek bij Hardenberg’85 (0-2), terwijl concurrent DESZ punten verspeelde tegen Hollandscheveld (6-4).

Gedurende de wedstrijd in Hardenberg sijpelden tussenstanden binnen vanuit Hollandscheveld, waar koploper DESZ tot ieders verbazing tegen een verliespartij aanliep. Een punt volstond dientengevolge voor Nieuwleusen. Dat werden er drie: na rust brachten de oranjehemden het klassenverschil in de score tot uiting.

​Ruben Brinkman brak de ban met een fraaie diagonale schuiver, waarop Hardenberg-doelman Stefan Kortman het antwoord schuldig moest blijven. Amper een minuut later legde arbiter Huisman de bal op de stip en mocht Reinier Meijerink aanleggen voor de 0-2. De clubtopscorer (8 doelpunten) faalde niet en schoot hard en hoog binnen.

In het laatste halfuur kregen de bezoekers legio kansen de score verder op te voeren. Het ontbrak echter aan scherpte in de afronding, waardoor het bij twee treffers bleef. Na het laatste fluitsignaal was winst van de eerste periodetitel in 3D een feit en kon het feestje gevierd worden. Uit de eerste acht wedstrijden pakte Nieuwleusen twintig punten. Drie meer dan concurrent DESZ. Hardenberg’85 – tot zaterdag nog ongeslagen op eigen veld - bezet plaats zeven met tien punten.

Hardenberg’85 – Nieuwleusen 0-2 (0-0).
52. Ruben Brinkman 0-1, 53. Reinier Meijerink (penalty) 0-2.

Tweets over #harnie from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal