Volledig scherm
De pers wordt ontvangen in 't Praothuus. Sfeervolle accommodatie hier in Havelte. © Alexander Drost.

Video | USV straft zielloos Havelte af

HAVELTE - Vorige week was er nog euforie bij vv Havelte. De eerste periode werd in extremis binnengesleept tegen Wijster. Tegen USV wilde het voor de thuisploeg allemaal niet echt vlotten.

De bezoekers kregen via Ron Meijerink al na zes minuten spelen een dot van een kans, maar zijn inzet werd net voor de doellijn gekeerd. Amper vier minuten later was het Havelte met een uitgelezen mogelijkheid. Hendri Hilberts mocht aanleggen voor een strafschop, maar faalde oog-in-oog met doelman Martijn Scheper.

Strafschoppen
Na ruim een halfuur spelen kwamen de bezoekers uit Nieuwleusen wel op voorsprong. Sander Schaeffer wist wel raad met een toegekende strafschop. De bal ging hoog het doel in: 0-1. Havelte-doelman Geurts hield zijn ploeg niet veel later in de wedstrijd. Tot twee keer toe gooide hij zich voor de leeuwen. En met verve. Vijf minuten voor rust was Robert-Erik Lanting dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging nipt naast het doel van USV. Op slag van rust was het vervolgens wel raak. Wederom kreeg Havelte een strafschop wegens vermeend hands bij USV. Jorick van der Galiën schoot met scherp: 1-1.

Zege USV
Na rust moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten. Na krap een uur spelen maakte Meijerink er 1-2 van. De 1-3 leek in de lucht te hangen, maar op dat moment werd Havelte sterker. Van der Galiën wist te profiteren van een fout in de USV-verdediging en omspeelde doelman Scheper: 2-2. Havelte leek even op te bloeien, maar juist toen ging het mis aan de andere kant, waar Rick Timmerman uiterst koel bleef en de 2-3 maakte. Trainer Henk van Klinken baalde na afloop als een stekker. “Met deze instelling winnen we de komende wedstrijden niet”, klonk het. “Ik kan er niet bij dat je met zo’n instelling het veld in gaat.”

Tweets over #havusv from:sportstentorzwo OR from:alexanderdrost since:2016-11-03

Amateurvoetbal