Volledig scherm
Beide teams voor de aftrap in De Krim. Foto: Bart Nijstad

Video | Volop tumult in slotfase DKB tegen Bruchterveld

DE KRIM - Het venijn zat in de staart bij het duel tussen DKB en Bruchterveld. Een benutte strafschop van Leon Kosse zorgde uiteindelijk voor een 3-2 zege voor de thuisploeg.

Er zijn 88 minuten gespeeld en Lesley op de Haar heeft net de 2-2 gemaakt voor Bruchterveld. Het lijkt het erop dat DKB wederom een voorsprong weggeeft en met een gelijkspel genoegen moet nemen. Scheidsrechter Wessels heeft echter nog enkele verrassingen in petto. Een minuut na de 2-2 ziet hij als enige dat Koen Otten de bal met de hand terug speelt op doelman Wouter Huisjes, terwijl iedereen kan zien dat Otten het echt met de borst doet. De bal gaat op de stip.

Leon Kosse hoef je zo'n kans niet te geven, al miste hij drie jaar geleden tegen Bruchterveld wel. Dit keer gaat de bal erin, 3-2. Wouter Huisjes, die al geel had gekregen voor mekkeren, trapt uit frustratie de bal hard weg. Dat leverde de doelman weer geel en dus een rode kaart op. Een paar tellen later ligt de bal aan de andere kant op de stip. Bas Waterink schiet de bal richting cornervlag, maar Wessels heeft weer iets gezien. Koen Otten schiet de strafschop strak in, maar keeper Kevin Mepschen stompt de bal uit de hoek.

Bruchterveld loopt daardoor voor de tweede keer dit seizoen tegen een nederlaag aan, 3-2. Bruchterveld staat nu derde, met drie punten achterstand op koploper Sweel. DKB heeft door de overwinning aansluiting gevonden met de kopgroep. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer staat nu vijfde, met zeven punten achterstand op Sweel.

DKB - Bruchterveld 3-2 (1-0). 43. David van Zandwijk 1-0, 60. Jordy van Zandwijk 2-0, 72. Martijn Huisjes 2-1, 88. Lesley op de Haar 2-2, 90+1. Leon Kosse 3-2 (strafschop). Bijzonderheid. 90+2. Koen Otten (Bruchterveld) mist strafschop. Rode kaart: 90+1. Wouter Huisjes (Bruchterveld, 2x geel).

Tweets over #dkbbru from:bartnijstad OR from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal