Volledig scherm
© Alexander Drost

Video | Willemsoord heeft geen antwoord op Holtrop

WILLEMSOORD – VV Willemsoord heeft de topper in 3A nipt met 1-2 verloren van het Friese DWP. De thuisploeg bezette voorafgaand aan de wedstrijd de derde plaats, de bezoekers de tweede. Een heuse topper dus voor Willemsoord, dat vijf jaar geleden als zaterdagteam begon in de 5e klasse.

In de openingsfase voerde DWP duidelijk de boventoon. Al na negen minuten spelen kreeg de ploeg uit Friesland de kans op de 0-1, maar spits Anton Holtrop wist een strafschop niet te benutten. De bal ging via de paal naast.

Sterke spits
Na een halfuur maakte Holtrop zijn misser goed. De boomlange en snelle spits snelde langs een verdediger en was zo eerder bij de bal. Met het hoofd werkte hij binnen. Willemsoord protesteerde tevergeefs, daar buitenspel werd vermoed. Daar bleek geen sprake van, zo oordeelde de arbiter. Meer dan een inzetje van Joris Kramer kon Willemsoord er in de eerste helft niet tegenover zetten.

Gelijkmaker
Na rust tapte de ploeg van Henrie Rijke uit een ander vaatje. De tegenstander werd steeds verder onder druk gezet en dat leidde na krap een uur spelen tot de gelijkmaker. Het was verdediger Jordy Dekker die uit de kluts het laatste zetje gaf: 1-1. Willemsoord behield de overhand, maar kon dit niet uitdrukken in een voorsprong. DWP, met de uitstekende spelende Holtrop, loerde op de counter.

Tegenaanval
Die counter bezorgde de bezoekers uiteindelijk de zege. Willemsoord-verdediger David Molema zat negen minuten voor het einde mis, waarna Holtrop er als een haas vandoor ging. Hij bleef uiterst koel, kapte een verdediger uit en schoot in de verre hoek raak: 1-2. Een slotoffensief van de thuisploeg bleef uit, waardoor DWP de drie punten mee kon nemen naar Friesland.

Tweets over #wildwp from:alexanderdrost OR from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal