Volledig scherm
De 'ludieke' actie op het veld van Owios in Oldebroek. © Gerjan van 't Hul

Voetbalhumor? Boom op middenstip in Oldebroek

UpdateValt het onder vernieling of onder voetbalhumor in aanloop naar de derby tussen VSCO'61 en Owios? Bij Owios kan de terreinknecht in ieder geval aan het werk. Op het sportpark in Oldebroek werd op het hoofdveld een boom geplaatst. Daarnaast is een deel van het veld omgeploegd.

Om 14:30uur wordt er vanmiddag op de plek van de boom afgetrapt tussen de twee rivalen. ,,De vrijwilligers zijn nu druk in de weer om de schade te herstellen,'' aldus Owios-voorzitter Jacko van den Bosch.

Van den Bosch betreurt de actie. ,,Ik vind het heel jammer.'' De preses hoopt dat zijn spelers vanmiddag op sportief gebied in ieder geval revanche nemen op de actie.

Wilde varkens

VSCO'61-voorzitters Ben Scheurs dacht vanochtend, toen hij foto's zag voorbijkomen, eerst aan wilde varkens die het veld hadden omgeploegd. ,,Daarna zag ik dat er boom op de middenstip stond en toen werd de zaak anders.'' Hij baalt dan ook van de 'ludieke' actie. ,,Als bestuur sta je machteloos. Ik kan en wil het niet geloven dat dit je eigen supporters zijn die dit hebben gedaan.''

Scheurs werd vanochtend op de hoogte gebracht door de Owios-voorzitter. Vervolgens is de preses gelijk naar het sportpark in Oldebroek gegaan. ,,Daar heb ik een kopje koffie gedronken en mijn excuses aangeboden.''

Punt

Owios staat er in de tweede klasse net iets beter voor dan VSCO'61. De Oldebroekers hebben tien punten uit zeven wedstrijden behaald. De club uit Oosterwolde volgt op een punt en kan bij winst Owios voorbij op de ranglijst.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Amateurvoetbal