Volledig scherm
1,5 miljoen. Zoveel moet het rijtjeshuis op de achtergrond kosten. In Oost-Nederland krijg je daar flinke villa's (zie inzetjes) voor. © Funda

1,5 miljoen euro voor een rijtjeshuis in Amsterdam? Voor dat bedrag koop je dit in Oost-Nederland

De advertentie van dit doodgewoon rijtjeshuis in Amsterdam maakte gister de tongen los op social media. Voor het pand in zuid (wat dertien in een dozijn lijkt) leg je namelijk 1.450.000 euro neer. Maar wat kan je van een krappe 1,5 miljoen euro kopen in Oost-Nederland? Een overzicht. 

Bloemenbosweg in Luttenberg, 1.375.000 euro

Voor iets minder dan 1,5 miljoen euro koop je dit landhuis in Luttenberg, vlakbij de Sallandse Heuvelrug. Ter vergelijking: met het rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid beschik je over 144 vierkante meter woonoppervlak. In Luttenberg is dat 315 vierkante meter. Ruim het dubbele dus. En dan heb je geen directe buren.

Volledig scherm
© Funda

Terbochstraat in Zwolle, 1.350.000 euro

Door naar een stadsvilla in Zwolle. 1.350.000 euro leg je neer voor dit karakteristieke pand, vlakbij het centrum van Zwolle. Wat je daarvoor krijgt? 16 kamers (waarvan 6 slaapkamers) met drie woonlagen. Buren heb je wel, maar het perceeloppervlak is bijna het dubbele van het rijtjeshuis in Amsterdam. 

Volledig scherm
© Funda

Tongerenseweg in Epe, 1.495.000 euro

Voor deze villa in Epe betaal je 1.495.000 euro. Daarvoor krijg je een vrijstaande woning, midden op de Veluwe met een eigen wellness-ruimte (met zwembad!) en wijnkelder. De woning telt 13 kamers (5 slaapkamers), 3 badkamers en 2 aparte toiletten.  In vergelijking: het huis in Amsterdam telt 5 kamers (4 slaapkamers), 2 badkamers en 1 apart toilet. 

Volledig scherm
Funda Epe © Funda

Loseweg in Apeldoorn, 1.500.000 euro

Leg 1,5 miljoen euro voor dit huis neer en je krijgt prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven er als buren bij. Dit landhuis in Apeldoorn telt ruim 334 vierkante meter woonoppervlakte en is ook nog eens gerenoveerd.  

Volledig scherm
Funda Apeldoorn © Funda

Sluisstraat in Deventer, 1.295.000 euro

Advocaat Jan Vlug uit Deventer heeft zijn huis te koop staan: voor 1.295.000 euro kan je in deze stadsvilla in Deventer wonen. Het pand ligt op een steenworp afstand van het Deventer centrum. Het rijksmonument heeft 15 kamers, waarvan 4 slaapkamers. Het woonoppervlakte is 400 vierkante meter. Dat is ruim 2,5 keer zoveel als het rijtjeshuis in Amsterdam. 

Volledig scherm
Funda Deventer © Funda
  1. Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrachting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’
    PREMIUM

    Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrach­ting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’

    Gedrogeerd en verkracht, door twee man tegelijk. Het overkwam in mei van dit jaar Elya, naar eigen zeggen, in bungalow 47 van het asielzoekerscentrum in Dronten. De uit de Golfregio gevluchte homoseksueel probeert daar inmiddels al een half jaar lang aangifte van te doen, vooralsnog vergeefs. LGBT Asylum Support, dat zich inzet voor homoseksuele asielzoekers: ,,Dit is heel kwalijk.’’