Rob Voss
Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Voss

10.000 horecazaken dicht en 295.000 scholieren thuis: dit deed een maand corona met onze regio

‘Nederland komt tot stilstand’, kopte deze krant een maand geleden. De regio ging vanwege het coronavirus ‘op slot’, met verstrekkende gevolgen. In Oost-Nederland moesten 10.000 horecabedrijven dicht, gaan 9.000 leerlingen naar de noodopvang en is het voor 13.126 voetbalteams einde seizoen. Het dodelijke virus leidde ook tot intens verdriet, waarbij Heerde en Hasselt in het hart werden getroffen. Tijd om de voorlopige balans op te maken. Wat deed het coronavirus de afgelopen weken met ons leven in de regio?

 1. Kampioenen in Apeldoorn, Dronten en Ermelo, opluchting bij VVOG en seizoen DVS’33 krijgt fraai slot
  Liveblog

  Kampioenen in Apeldoorn, Dronten en Ermelo, opluchting bij VVOG en seizoen DVS’33 krijgt fraai slot

  Wat een spectaculaire middag beloofde te worden, werd er voor meerdere ploegen eentje om niet snel of nooit meer te vergeten. In de Derde Divisie veroverde DVS’33 de derde periode en het laatste ticket voor de nacompetitie, terwijl VVOG er dankzij een uiterste krachtinspanning in is geslaagd om directe degradatie te ontlopen. Beslissingen in de titelstrijd vielen er natuurlijk ook op deze laatste speeldag. Zo mochten asv Dronten, CSV Apeldoorn en EFC’58 allemaal de champagne ontkurken. En dan werd er in Genemuiden ook nog eens een absolute kraker gespeeld...
 2. SV Epe, Groen Wit’62, AZC en WSV kampioen, Alcides doet wat het moet doen en speelt zich veilig
  Liveblog

  SV Epe, Groen Wit’62, AZC en WSV kampioen, Alcides doet wat het moet doen en speelt zich veilig

  Na het spektakel van afgelopen zaterdag beloofde ook deze speeldag een gedenkwaardige te worden. Dat werd-ie, vooral voor AZC, Groen Wit’62, SV Epe en WSV, die allemaal als kampioen een niveau hoger gaan spelen. Robur et Velocitas en SC Klarenbeek trokken aan het kortste eind in de titelstrijd. Ook in de staart vielen beslissingen. Zo is Alcides ook volgend seizoen actief in de Hoofdklasse, terwijl USV een klein wonder verrichtte door degradatie (voorlopig) te ontlopen.