Koeien in een weiland in de Gelderse Vallei. Juist hier denkt de provincie dat de bodem geschikt is voor veel extra woningbouw.
Volledig scherm
Koeien in een weiland in de Gelderse Vallei. Juist hier denkt de provincie dat de bodem geschikt is voor veel extra woningbouw. © ANP

25.000 nieuwe huizen in dorp met 1600 inwoners? Gelderland trekt ‘toekomstkaart’ na grote woede weer in

25.000 woningen in Stroe. Minimaal 10.000 huizen erbij tussen Ede en Veenendaal. De vergezichten van de provincie Gelderland, vastgelegd op een toekomstkaart, hebben voor woede gezorgd in de regio. De provincie Gelderland, die juist over de plannen in gesprek moest met gemeenten, heeft de kaart nu ingetrokken. 

9 reacties

 • Ton Ruygrok

  2 maanden geleden
  3 X Fijn Er is voor alle Asiel zoekers plaats... Als mensen zoals Timo Cleton .., en die zijn er genoeg , gewoon in eigen huis de Vluchtelingen opnemen en onderhouden. Is fijn voor de Asielzoeker, fijn voor de Timo's onderons... enzo . Maar ook fijn voor Overheid en overige Burgers.., A.Ruygrok, Monster.
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Rick, ik denk dat Timo een zere hand heeft van het gratis geldophouden.
 • Rick Tolenaars

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af wat Timo zoal heeft gedaan in het leven dat hij denkt zo hoog van de toren te kunnen blazen.
 • H Kromdijk

  2 maanden geleden
  Onze kinderen zijn jaren geleden tot de conclusie gekomen dat hun toekomst niet in Nederland lag.Ze zijn in 2020 met z,n drieën naar Noorwegen geëmigreerd en ze waren meer dan welkom.
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Marianne klaassen u bent wel volhardend in het verkondigen van onzin. Dat mensen 25 jaar op een huis moeten wachten komt omdat er al 25 jaar lang te weinig huizen gebouwd zijn. Vroeger was het normaal om 10+ kinderen op de wereld te zetten maar nadenken wat dat voor gevolgen had lukte blijkbaar niet. Maar dat komt natuurlijk door de asielzoekers. Hoeveel huizen heeft u gebouwd? Wat heeft u gedaan om alles op te lossen? Zeiken op asielzoekers en den haag is makkelijker toch? Eten straks op?🤣🤣
 1. VVOG speelt zich definitief veilig, promotiedroom DVS’33 spat uiteen en SDC Putten degradeert
  Liveblog

  VVOG speelt zich definitief veilig, promotie­droom DVS’33 spat uiteen en SDC Putten degradeert

  Het leek in de reguliere competitie lang mis te gaan voor VVOG, maar de ploeg uit Harderwijk kreeg net op tijd de smaak te pakken en wist die lijn door te trekken in de nacompetitie. Dat laatste gold ook voor DVS’33, al bleek Kozakken Boys net iets te sterk. Daardoor kan de Derde Divisie zich ‘gewoon’ weer opmaken voor de streekderby. Ook voor Batavia’90, FC Meppel, vv Steenwijk en SC Rouveen zit promotie er niet in, terwijl BAS, HTC SDC Putten en SVN’69 met ingang van volgend seizoen zelfs een niveautje lager zullen acteren.