Vanaf het station Enschede gaat de Blauwnet-trein, met tussenstops in onder meer Raalte en Heino, naar Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf het station Enschede gaat de Blauwnet-trein, met tussenstops in onder meer Raalte en Heino, naar Zwolle. © Cees Elzenga / hetoog.nl

31 miljoen euro voor verbeteren van spoorverbinding Zwolle-Enschede: stations Raalte en Heino op de schop

Overijssel en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeren 31 miljoen euro in de verbetering van het spoor tussen Zwolle en Enschede. Dat laat de provincie weten. Met de investering ben je als reiziger straks drie minuten sneller op de eindbestemming. Reizigers uit Heino en Raalte gaan nog meer verschil merken: de stations krijgen een metamorfose.

 1. VVOG speelt zich definitief veilig, promotiedroom DVS’33 spat uiteen en SDC Putten degradeert
  Liveblog

  VVOG speelt zich definitief veilig, promotie­droom DVS’33 spat uiteen en SDC Putten degradeert

  Het leek in de reguliere competitie lang mis te gaan voor VVOG, maar de ploeg uit Harderwijk kreeg net op tijd de smaak te pakken en wist die lijn door te trekken in de nacompetitie. Dat laatste gold ook voor DVS’33, al bleek Kozakken Boys net iets te sterk. Daardoor kan de Derde Divisie zich ‘gewoon’ weer opmaken voor de streekderby. Ook voor Batavia’90, FC Meppel, vv Steenwijk en SC Rouveen zit promotie er niet in, terwijl BAS, HTC SDC Putten en SVN’69 met ingang van volgend seizoen zelfs een niveautje lager zullen acteren.
 2. Heino mag blijven dromen van de hoofdklasse, Deventer-derby prooi voor DAVO en geen promotie voor Robur
  Liveblog

  Heino mag blijven dromen van de hoofdklas­se, Deventer-der­by prooi voor DAVO en geen promotie voor Robur

  Een recordaantal punten, tweemaal winst tegen rivaal Rohda Raalte, een periodetitel en nu mag Heino ook nog blijven dromen van de hoofdklasse. De eerste horde op weg naar promotie werd zondagmiddag succesvol genomen. Robur et Velocitas beleefde daarentegen een middag om snel te vergeten, evenals Emst. Dat geldt niet voor DAVO, dat te sterk was voor Go Ahead Deventer. Ook Activia gaat een ronde verder in de nacompetitie.