Wetenschappers van Wageningen Universiteit en RIVM doen onderzoek naar een nieuw tekenvirus dat hersenvliesontsteking kan veroorzaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschappers van Wageningen Universiteit en RIVM doen onderzoek naar een nieuw tekenvirus dat hersenvliesontsteking kan veroorzaken. © ANP

7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus

Aanrader van redactieRuim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

  1. Studenten uit minderheidsgroepen voelen zich minder vaak verbonden

    Studenten uit minder­heids­groe­pen voelen zich minder vaak verbonden

    De jaarlijkse Bruisweek, clubavond op donderdag, collectief stressen om tentamenweken en de volgende dag proosten dat je weer een paar studiepunten verder bent. Alumni kijken op deze periode vaak terug als de mooiste tijd van hun leven, maar voor studenten die onder een minderheidsgroep vallen (lees: met een migratieachtergrond, functiebeperking, een lagere sociaaleconomische status of studenten die behoren tot de LGBTQAI+) is dat niet altijd het geval.