Aad van Wamelen heeft geen smartphone en is bang dat hij raakt buiten gesloten van de maatschappij.
Volledig scherm
PREMIUM
Aad van Wamelen heeft geen smartphone en is bang dat hij raakt buiten gesloten van de maatschappij. © Frans Paalman

Aad (79) uit Zwolle: ‘We worden buitengesloten uit de maatschappij’

Voor ouderen is een vaccinatiebewijs een punt van zorg, want wat als je geen smartphone hebt? Drie ouderen vertellen over hoe moeilijk het is als je niet helemaal meegaat met de tijd.

17 reacties

 • Cor Olthuis

  5 maanden geleden
  De betaalautomaat staat in directe verbinding met de computer van je bank om het saldo te controleren Die kan het dan bij de computer van de overheid opvragen. Maar ja, dat zijn nog computers uit het stenen tijdperk. Dat is het echte probleem, met alles wat overheid betreft. Ons dwingen om een commercieel ding te kopen, is waanzin Nde klas. We leven al 8 miljoen jaar zonder die rotzooi. Waarvan pas een paar jaar met de overheid die zinvol de computer gebruikt, dus nooit.
 • Cor Olthuis

  5 maanden geleden
  Als de overheid echt slim was (controdictio in terminus) hadden ze en chip in de ID kaart moeten bakken, net als bij een bankpas. Daar zit een geheugen in. Dan hadden ze het bewijs van vaccinatie in die pas kunnen zetten. Of dat je je pas in een betaalautomaat styopt, jer pin code ingeeft en daarna nog een extra code voor waardoor het vaccinatie bewijs uitgeprint word door de automaat. Op die print staan al je gegevens dan op zoals dan BSN nummer. En of je wel of niet gevaccineerd bent.
 • J Visser

  5 maanden geleden
  Ik ga wel met mijn tijd mee maar heb bewust geen smartphone. Laat iedereen zich maar eens verdiepen in het marketing concept en de afhankelijk van buitenlandse multinationals die je creëert als je gebruik maak van het OS van een smartphone. Ook zonder digitale verbinding moet je bij de maatschappij kunnen horen!
 • henk hartog

  5 maanden geleden
  een smartphone te hebben is niet van toepassing, zelfs m'n Broer van 43 heeft géén internet, géén smartphone, géén laptop, géén Desktop, géén Tablet.. Dus wat is er mis mee ? Niks aan de hand.
 • Jehee

  5 maanden geleden
  Oud worden wil iedereen, oud zijn op deze manier? Dank u feestelijk! Klagen, mopperen enz. Mensen worden toch niet opeens dom als ze wat ouder zijn? U hebt de hele dag de tijd, kom op, verdiep u er in en blijf u zodoende verbonden voelen met de actualiteit!