De bedden voor de Afghaanse asielzoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
De bedden voor de Afghaanse asielzoekers. © Raphael Drent

Afghanen is al verteld dat hun verblijf in Harskamp zeer tijdelijk is: dit weten we nu over de opvang

Binnen de grenzen van de kazerne in Harskamp verblijven op dit moment honderden vluchtelingen. Hoe lang ze daar gaan blijven is onbekend. De Afghanen zelf is al verteld dat ze na de quarantaineperiode in Harskamp elders heen worden gestuurd. Wat we nu weten over de opvang in Harskamp: 

5 reacties

 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Voor een huurwoning komen ze niet in aanmerking, dat is zeker. Want m'n dochter wacht al 7 jaar op een huurwoning, EN jouw kind ook.. Dus tijd voor actie Denhaag, hoogste tijd dat de Huisjesmelkers verdwijnen of harder worden aangepakt, bernard is daar een voorbeeld van.
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  @roeterd, Je begrijpt toch wel dat die mensen niet in Harskamp komen wonen? Als er een camping in Harskamp komt gaan ze ook niet protesteren dat daar steeds honderden mensen twee weken verblijven. En zelfs als er al gegronde reden tot zorg was, dan verlies je al je rechten op het moment dat je dingen als "white power" gaat scanderen. Walgelijk volk.
 • Jeroen

  1 jaar geleden
  @B.veerman ... Hoezo voor schut...? Moeten ze eens in Amsterdam of Rotterdam proberen. 25+ % van de bestaande bevolking extra toevoegen met asielzoekers ... Ik zie Amsterdam ook niet zo maar 200.000 asielzoekers opnemen zonder protest. Zou een regeling moeten zijn dat je max. 5% van de bestaande bevolking met asielzoekers aanvult. Dat zouden er voor Harskamp dan 170 zijn geweest in plaats van de 800 tot 1000 nu. Ik kan mij prima voorstellen dat ze bezorgd zijn ... Zou ik ook zijn.
 • JG Visser

  1 jaar geleden
  Mooie plek Lekker rustig ook dat hebben deze mensen nodig na al die commotie daar Hier kunnen ze de komende maanden mooi op krachten komen Harskamp is de ideale plek
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Ach die arme Harskampertjes toch. Zitten er misschien wel twee weken van die enge mensen in de buurt, hebben ze zich daar zo collectief voor schut voor gezet.
 1. Wacker deelt Steenwijker Boys dreun uit, Beekbergen beleeft fijne rentree en AZC maakt direct indruk
  Liveblog

  Wacker deelt Steenwij­ker Boys dreun uit, Beekbergen beleeft fijne rentree en AZC maakt direct indruk

  Steenwijker Boys was lang de betere ploeg in de uitwedstrijd tegen Wacker. Maar als je zelf niet scoort, doet de ander dat wel. Daardoor moet Steenwijker Boys evenals vorig seizoen in de achtervolging op de ploeg uit De Wijk. Beekbergen beleefde daarentegen een fijne rentree in de derde klasse, terwijl AZC op de eerste speeldag van de tweede klasse I weinig heel hield van BWO.