Agent Gert-Jan werd knock-out geslagen bij trouwstoet: ‘Een verschrikkelijk laffe droeftoeter’

VideoHet gezinsleven van politie-agent Gert Jan de Jonge, die knock-out werd geslagen bij een bruidsstoet, is totaal ontregeld. Dat vertelde hij gisteravond bij televisieprogramma Jinek. Hij heeft zijn belager tijdens het hele incident nooit gezien. ,,Die meneer die mij geslagen heeft, ik vind dat eigenlijk een verschrikkelijk laffe droeftoeter.”

De Jonge vertelde in het programma aangrijpend welke impact het incident heeft gehad. Hij heeft twee kinderen, een van 6 en een van 8. Die checkte of pappa wel op tijd wakker was, dat moest vanwege de hersenschudding. Die van acht denkt dat overal mensen op de loer liggen om haar vader te belagen.

Uit het niets werd De Jonge die dag neergeslagen bij een overlastgevende bruidsstoet. Dat vindt hij een actie van een ‘lafbal’ en gedrag dat vergelijkbaar is ‘met lolly’s pikken van een meisje van 4'. Na het incident bleven een aantal vrouwen iets langer staan dan de mannen. ,,Ik hoop eigenlijk stiekem dat die Jinek kijken”, zei De Jong, die hoopt dat een van hen vervolgens bij de politie wil melden wie de man is die hem heeft neergeslagen. ,,Dat kan gewoon anoniem”, benadrukt hij.

In diezelfde 48 uur zijn er meerdere incidenten geweest waar agenten zijn belaagd, zo vertelde De Jonge verder. In elk geval nog een collega is toen buiten westen geslagen. Hij weet zelf nog niet wanneer hij weer aan het werk kan.

Agent Gert Jan de Jonge bij Jinek.
Volledig scherm
Agent Gert Jan de Jonge bij Jinek. © Jinek, videostill