IJsselmeerkotters, garnalenkotters en Noordzeekotters varen in protest langs de Afsluitdijk. De vissers protesteren tegen windmolens die beslag leggen op hun viswateren.
Volledig scherm
PREMIUM
IJsselmeerkotters, garnalenkotters en Noordzeekotters varen in protest langs de Afsluitdijk. De vissers protesteren tegen windmolens die beslag leggen op hun viswateren. © ANP

Alarm om laatste vissers op het IJsselmeer: blijft voldoende ruimte over voor vangen van paling?

Vissers uit Urk en Harderwijk demonstreerden vandaag op het IJsselmeer. Zij maken zich grote zorgen of er door windparken voldoende ruimte overblijft voor het vangen van paling en schubvis. Bij een groot protest worden 57 kotters en duizend vissers verwacht. ,,Mensen moeten beseffen dat een windpark niet zaligmakend is”, stelt hun leider Anja Keuter van de UK-146.

  1. Pijnlijke middag voor HHC, CSV Apeldoorn en DVS’33 knokken zich naar drie punten en SV Urk verliest wéér
    Liveblog

    Pijnlijke middag voor HHC, CSV Apeldoorn en DVS’33 knokken zich naar drie punten en SV Urk verliest wéér

    Zowel HHC Hardenberg als SV Urk stond na drie wedstrijden op negen punten. Waar HHC de goede start een passend vervolg gaf, raakte SV Urk de kluts kwijt. Ook tegen Staphorst kreeg Gert-Jan Karsten de boel niet op de rails. HHC Hardenberg heeft eveneens een teleurstellende middag achter de rug. Dat geldt niet voor CSV Apeldoorn en DVS’33. De ploeg uit Ermelo boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Dat en nog veel meer kwam deze zaterdag voorbij in het liveblog.