In veel Oost-Nederlandse drinkwaterbronnen worden schadelijke stoffen gevonden. Door de aanwezigheid van vervuilingen moet waterbedrijf Vitens steeds meer investeren om het water schoon te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
In veel Oost-Nederlandse drinkwaterbronnen worden schadelijke stoffen gevonden. Door de aanwezigheid van vervuilingen moet waterbedrijf Vitens steeds meer investeren om het water schoon te krijgen. © archief/Frans Paalman

Amper nog schone drinkwaterbronnen in Oost-Nederland (en dat is zorgwekkend)

Er zijn in Oost-Nederland bijna geen drinkwaterbronnen meer te vinden waarin zich geen probleemstoffen bevinden. Het gaat onder meer om pesticiden, oplosmiddelen en meststoffen. Gedeputeerde Staten van Overijssel maken zich zorgen, waterbedrijf Vitens noemt het ‘zorgwekkend’.

7 reacties

 • E Erik

  1 maand geleden
  De cruciale zin staat volgens mij onder de foto: "Door de aanwezigheid van vervuilingen moet waterbedrijf Vitens steeds meer investeren om het water schoon te krijgen." Vitens wil gewoon meer geld en stuurt daarom dit soort berichten de wereld in. Dit jaar kunnen ze niet klagen over warmte en droogte, dus komen ze deze keer hiermee om ons bang te maken. Verdienmodel. Draait allemaal om geld.
 • Jan Visser

  1 maand geleden
  Mestinjectie zoveel beter??? Als we nu eens stoppen met die mesthandel en weer alleen ouderwets stront(zonder urine) uit gaan rijden??
 • Vreeswijk - brinkman

  1 maand geleden
  Hoe dichter bij Duitsland, hoe slechter de getallen zullen zijn. Zoek het bij de bron , succes!
 • Oosterloo

  1 maand geleden
  Trots op de Boer , grapje zeker
 • William Vemde

  1 maand geleden
  Ja Henk, tijd om te gaan.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”