Het Nunspeetse familiebedrijf B&C ging eerder dit jaar over in handen van een Amerikaans bedrijf dat op zijn beurt weer eigendom is van een groep durfinvesteerders.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nunspeetse familiebedrijf B&C ging eerder dit jaar over in handen van een Amerikaans bedrijf dat op zijn beurt weer eigendom is van een groep durfinvesteerders. © Bram van de Biezen

Angst voor overnamegolf van bedrijven in Oost-Nederland: ‘Hier word ik dus niet blij van’

Investeerders maken jacht op onze middelgrote bedrijven en dat is slecht nieuws voor de grote opgaven waar we voor staan, zoals klimaatverandering. Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA, economie) maakt zich daarover zorgen omdat private investeringsfondsen vaak meer  gericht zijn op snelle winst en rendement dan op een duurzame toekomst. Maar veel mogelijkheden om daar wat aan te doen, heeft hij niet.

7 reacties

 • Vermolen

  1 maand geleden
  Trots is ver van zich af geschoven,wat dan over blijft is geld.
 • SteurtienKampen

  1 maand geleden
  Dat is al jaren zo, Van Hijum, doe er dan wat aan.
 • Timo Cleton

  1 maand geleden
  Nederland is een belastingparadijs voor buitenlandse bedrijven dus die nederlandse regels zijn alleen maar gunstig. En eenmaal in handen van investeringsmaatschappijen wordt het bedrijf tot op de laaste cent uitgemolken en de rotzooi laten ze achter. Waar hebben we dat vaker gezien? V&D, meerdere ziekenhuizen!! zelfs en zo zijn er nog wel meer te noemen. Niks dan ellende die investeringmaatschappijen. Geld regeert meestal boven verstand.
 • Sander van Schoonhoven

  1 maand geleden
  Zo werkt dat niet Hartog. Voor geld danst de beer, als er met een pak geld wordt gezwaaid waarmee de verdere toekomst van jou en je gezin gegarandeerd is zonder zorgen of risico's dan moet je wel heel idealistisch in je schoenen staan om te weigeren. Onder druk wordt alles vloerbaar, ook principes.
 • Emma Nieboer

  1 maand geleden
  Geld verdienen gaat boven alles.