Volledig scherm
Veel bekeuringen afgelopen weekend voor automobilisten die zich niet aan de regels hielden. © Rijnhout Media

Automobilisten misdragen zich flink; boetes voor te hard rijden, bellen achter het stuur en een slok te veel

Het was flink raak dit weekend voor de politie, met automobilisten die veel te hard reden of met een borrel op achter het stuur zaten. 

Zo werd in Putten vannacht een automobilist gepakt die meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. ‘Onderweg naar zijn werk was de verklaring', meldt wijkagent Jelle van Heerikhuize op Twitter. De man kan zijn rijbewijs voorlopig gedag zeggen. 

Rijverbod

Ook in de gemeente Zwartewaterland was het mis. Een 32-jarige inwoner uit Zwartsluis had teveel gedronken en kreeg een rijverbod en proces-verbaal. Een 27-jarige bestuurster uit Genemuiden viel later die nacht door de mand in Hasselt. Zij had meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op en mocht haar rijbewijs inleveren. Ze mag zich binnenkort verantwoorden bij de officier van justitie. In Kampen werd nog een bestuurder gepakt, waarvan het rijbewijs al twee jaar was  verlopen.

Harddrugs

Op de Spoorstraat in Nijkerk werd een man uit die plaats aangehouden voor het bezit van een handelshoeveelheid harddrugs en het rijden zonder rijbewijs. De man reed op een scooter en was een aantal weken geleden ook al bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De man viel op toen hij ineens ging lopen bij het zien van een politieagent op motor. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig. Een passerende automobilist hielp de politieman om de Nijkerker in de boeien te slaan. 

Bellende automobilist

 En het politie team verkeer meldt op Twitter dat zij gisteren, tijdens toezicht met de videoauto, negen keer een proces-verbaal hebben opgemaakt. Het ging voornamelijk om mensen die te hard reden. Een van die bestuurders mocht zelfs zijn rijbewijs inleveren. Het ging om een beginnende automobilist die op de A28 bij Zwolle 165 kilometer per uur reed, waar 100 was toegestaan. Ook werd een bellende automobilist bekeurd. Er werd gecontroleerd op de A28, N377, N340, N348 en N48. 

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.