De stoelen mogen weer van de banken. Basisscholen mogen 10 januari open.
Volledig scherm
PREMIUM
De stoelen mogen weer van de banken. Basisscholen mogen 10 januari open. © Ronald Hissink

Basisscholen hadden noodscenario’s al klaarliggen, ‘maar die zijn gelukkig niet nodig’

De noodscenario’s lagen al klaar. Maar die kunnen weer opgeborgen: scholen in het primair en voortgezet onderwijs maken zich weer op voor ‘gewoon’ onderwijs. Het kabinet zette vanmiddag het licht op groen: na de kerstvakantie mag op 10 januari alles open. ,,Ja, enorm opgelucht, dat vooral’’, zegt John Beumer van stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (37 scholen). 

5 reacties

 • B Zieleman

  4 maanden geleden
  Fijn dat als de besmettingsgraad hoog is, heel veel nog terug moeten komen van zon/wintervakantie, mensen nog in propvolle treinen zitten/staan richting België, is het dan niet verstandig om nog minimaal t/m de woensdag de scholen dicht te houden?????? Dit is toch zot? Krijgen de scholen straks de schuld weer...
 • Jack vanvan van Santen

  4 maanden geleden
  Mooi dat de scholen open gaan.Dan kan de buitensport zeker weer open. Met 25 in een klaslokaal binnen of met 22 op een groot veld buiten, wat zou besmettelijker zijn?
 • Sina Hogeboom

  4 maanden geleden
  Alles moet ook open ze maken alles kapot sommige mensen moeten nood gedwongen stoppen!!Zoals Montana M.Een schande is het alles de vernieling in helpen plus de mensen .
 • Joost Van Zutphen

  4 maanden geleden
  Die noodscenario's zijn twee weken later wel nodig (gezien de puinhopen in de verschillende Europese landen), dus gooi ze niet weg.
 • angelien mulder-hofman

  4 maanden geleden
  Onbegrijpelijk scholen open en winkels dicht. Gooi dan alles open of alles dicht, voor ondernemers is het net zo’n hel als voor kinderen die niet naar school kunnen.
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. KAART | Lichte stijging coronabesmettingen in Oost-Nederland: minste besmettingen in Urk
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Lichte stijging coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland: minste besmettin­gen in Urk

  Het aantal coronabesmettingen is sinds gisteren gestegen in Oost-Nederland, Vandaag zijn er 5824 nieuwe besmettingen geregistreerd door de GGD’s in de drie Veiligheidsregio’s IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland. Eeen stijging van 1277 positieve testen ten opzichte van gisteren. Vandaag is de dag dat alle coronamaatregelen zijn komen te vervallen. In de ziekenhuizen is een hele lichte stijging te zien. Ook landelijk groeit het aantal nieuwe besmettingen.