De woningen aan de Zonnenbergerweg waar de bewoners worden geconfronteerd met twee dwangsommen.
Volledig scherm
PREMIUM
De woningen aan de Zonnenbergerweg waar de bewoners worden geconfronteerd met twee dwangsommen. © Ronald Hissink

Bewoners met handen in haar nu de gemeenten Deventer én Olst-Wijhe eisen dat hun schuur plat moet

Dwars door een perceel in Wesepe loopt de gemeentegrens tussen Deventer en Olst-Wijhe. En diezelfde grens doorkruist een schuur die beide gemeentes gesloopt willen hebben. De bewoners zitten met hun handen in hun haren, bleek woensdag bij de bestuursrechter in Zwolle.

3 reacties

 • Paul Eijk

  2 jaar geleden
  Het rare van dit soort zaken is dat ook als de rechter de gemeente in het ongelijk stelt deze lang niet altijd hier aan voldoen maar het weer over een andere boeg gooien, wat de burger nooit mag doen die moet zich er bij neer leggen.
 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Een rommeltje? Je moet toch zelf weten hoe je je schuur inricht. Ze hebben zeker dit stuk grond nodig om op te bouwen. Want dat moet, lekker alles dicht plakken.
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Heerlijk die Ambtenaren, Raar volk. Wat telt is de zakken vullen, luisteren of jouw begrijpen ho maar.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Hoe een nieuwbouwhuis in Wijhe een hoofdpijndossier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’
  PREMIUM

  Hoe een nieuwbouw­huis in Wijhe een hoofdpijn­dos­sier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’

  Aan de Wijhendaalseweg in Wijhe is een nieuwbouwhuis 30 centimeter te dicht op de erfgrens gebouwd. De gemeente Olst-Wijhe zit met deze situatie in haar maag. Moet ze handhaven of niet? Het laatste standpunt: nee, de gemeente gaat niet handhaven en wil de situatie legaliseren. Dat besluit wordt nu door de buren aangevochten bij de rechtbank. ,,Dit kan nog wel twee of drie jaar duren’’, zegt burgemeester Ton Strien. Hoe een nieuwbouwhuis een hoofdpijndossier werd.