Volledig scherm
PREMIUM
Boeren zoeken kippenvangers en koeienmelkers, maar ook tijdelijke bedrijfsleiders. © Foto Freddy Schinkel

Boer zoekt knecht: flink tekort aan agrarisch personeel

Kippen vangen, koeien melken, varkens voeren: boeren in diverse sectoren komen handen te kort en zoeken naarstig naar personeel. Het wordt steeds moeilijker om goede krachten te vinden. ,,Het aantal agrarische vacatures stijgt’’, zegt Maurice Workel van agrarisch uitzendbureau Abeos.

‘Met je voeten in de melkput? Wij zoeken melkers!’ staat op de website van Abeos bij een oproep voor een boer in Almen. Of een oproep bij Nijk agrarische dienstverlening voor een boer in de omgeving van Nijkerk: ‘Ben je graag in de weer met melkvee en heb je nog een leeg plekje in je agenda?’   

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.