2019-10-16 12:33:09 DEN HAAG - Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld. Belangenbehartiger LTO Noord riep op tot het boerenprotest en eist een opschorting van de beleidsregels rond stikstof. ANP KOEN VAN WEEL
Volledig scherm
2019-10-16 12:33:09 DEN HAAG - Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld. Belangenbehartiger LTO Noord riep op tot het boerenprotest en eist een opschorting van de beleidsregels rond stikstof. ANP KOEN VAN WEEL © ANP

Boeren gaan nu wél protesteren: 19 februari ‘alle remmen los’ in Den Haag

Den Haag kan zich opmaken voor een nieuwe protestactie van boerenactiegroepen. Farmers Defence Force (FDF) bevestigt dat 19 februari een grote groep boeren naar Zuid-Holland zal trekken. In een afbeelding die onder boeren rondgaat, staat dat daar ‘alle remmen los’ gaan.

Aanvankelijk blies de boerenprotestgroep een trekkeractie van 5 februari nog af omdat ‘het beleid waarover we proberen een deal te maken, is gebaseerd op onjuiste informatie’. In afwachting van een nieuw RIVM-rapport over de stikstofmodellen, stelde FDF-voorzitter Mark van den Oever te willen wachten met het actievoeren tot na 20 februari.

Waarom er toch gekozen is om eerder te gaan protesteren, is nog niet duidelijk. Vanavond of morgen zal er meer informatie gegeven worden in een persbericht.

Het bericht dat online rondgaat over de actie.
Volledig scherm
Het bericht dat online rondgaat over de actie. © -

Gewaagd moment

De aangekondigde actie komt voor de boeren op een gewaagd moment. Vorige week liet minister-president Mark Rutte weten dat hij geen intimiderende uitlatingen meer van boze boeren duldt aan het adres van andere partijen waarmee hij aan tafel zit. ,,Het is een keer klaar”, zei de premier tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ,,De tolerantie voor dit soort dingen is nu wel richting nul gedaald, ik hoop dat het niet nog een keer gebeurt.” 

Of andere vertegenwoordigers van de agrariërs achter deze actie staan, is nog niet bekend.