Boeren op het Malieveld in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren op het Malieveld in Den Haag. © ANP

Boeren gaan weer los: ‘We gaan een stevige tik uitdelen, en dit is nog maar het begin’

POLLTerug van weggeweest: boerenprotesten. Volgende week woensdag zal het land weer vergeven zijn van de trekkers die op de openbare weg rijden om te protesteren tegen de stikstofplannen. ,,We gaan een stevige tik uitdelen, en dit is nog maar het begin”, waarschuwt boerenactievoorman Mark van den Oever.

17 reacties

 • H.W.M. Galle

  7 maanden geleden
  De kanteling is onmiskenbaar gaande. Als er inderdaad grote acties komen, wat ik zeer betwijfel want ik mag toch hopen dat de overheid het niet weer zo ver laat komen dat het land ontwricht wordt, zal de publieke opinie zich massaal tegen de boeren gaan richten. Veel mensen zijn de ogen open gegaan en men realiseert zich dat het einde van de veehouderij in zijn huidige vorm bezig is zich te voltrekken. Veestapel met minimaal de helft inkrimpen, Wet Dieren aangepast. Let's go!
 • Henry Ebbers

  7 maanden geleden
  De boeren hebben groots gelijk. De linkse corupte bende van Rutte liegt , bedriegt en belazert iedereen. De boeren zijn hardwerkende mensen die hart hebben voor de natuur en nederland. Eeen Nederland zonder boeren is onmogelijk. Dan gaan we afhankelijk te worden van het buitenland, die zich totaal niet aan de regels houden. Ook zijn de boeren goed voor een flink deel van onze inkomsten/export. De boeren opofferen voor (criminele) gelukzoekers is het laatste wat we willen, stop Rutte en bende!
 • Chris Kruiper

  7 maanden geleden
  @Arend van Faassen "Er is e en verschil in samenstelling tussen kunstmest en wat je inademt en wat onge vraagd neerslaat in de natuur en op velden voedingsmiddelen ." Wellicht handig om je iets meer te verdiepen in stikstof. 99% van alle stikstof zit sowieso al in de atmosfeer. Als koeien uit nederland ergens ander naartoe gaan, komt er dus niet minder in de atmosfeer. @L. Jalink -> Precies mijn idee. Overigens vind ik wel dat je mag kijken, hoeveel je in nederland wil produceren.
 • L. Jalink

  7 maanden geleden
  Succes allen in Nederland, over een aantal jaren eten we hoofdzakelijk import producten die klimaat en dierwelzijn technisch veeel slechter zijn geproduceerd dan u gewend bent, omdat er in het buitenland minder goede omstandigheden zijn om deze te verbouwen door minder goed klimaat en regelgeving als in Nederland nu,,, wanneer bent U tevreden????
 • L. Jalink

  7 maanden geleden
  Maar de overheid doet alles voor de economie, dus dan maakt die zwarte stikstof niet uit, ook al is het ten koste van extra giftige verbrandingsgassen. Dit komt dus vrij bij elke verbranding op welke manier dan ook. Ze zullen dan op de huidige manier ,,, boeren opruimen,,, dan ook nooit de beoogde doelstellingen halen en de luchtkwaliteit alleen maar verslechteren.
 1. Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemeesters knijpen oogje toe
  PREMIUM
  49

  Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemees­ters knijpen oogje toe

  Burgemeesters in steeds meer gemeenten kondigen aan dat zij zaterdag niet zullen handhaven als winkeliers de deuren openen, ook als dat (nog) niet mag. Zo zijn er onder andere plannen in Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Het kabinet beslist vrijdag over een versoepeling van de lockdown. Maar winkeliers zeggen dat zij de regels zaterdag aan hun laars zullen lappen als het land nog langer op slot moet blijven.