Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’

VIDEOVoor boeren zou nagenoeg geen plek meer zijn in Nederland en dat pikken ze niet. Ze laten woensdag van zich horen in de vorm van protesten. Hoe die er uit gaan zien is nog niet duidelijk. In elk geval wordt er in Den Haag op het Malieveld gedemonstreerd. In de rest van het land zullen onder leiding van Farmers Defence Force gerichte acties worden gehouden. Ook daarvan is op dit moment onbekend wat er precies gaat gebeuren.  Wel is duidelijk dat Zwolle bezoek van protesterende boeren kan verwachten. 

33 reacties

 • Robbert Scholten

  4 weken geleden
  Van mij mogen die boeren,al zullen ze net als elke burger helaas de gevolgen van het klimaat voelen,ik denk wel dat de maatregelen beter moeten worden uitgesmeerd,bv stoppen bij opvolging en overlijden,de hysterie van geitenwollenmaffia geeft alleen maar terechte irritatie
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Ik verheug mij op de interviews met de boernn leiders wie praat het meest krom en wie praat het meest onverstaanbaar.😹
 • Thomas Kamphuis

  1 maand geleden
  De tijd van de grootschalige veehouderij gaat snel achter ons liggen. Zelfs het CDA zet nu in op een kleinere veestapel. De onzin orden 'Boeren zorgen voor ons voedsel' mogen van mij ook direct uit de wei. Met 15% van de totale productie is heel Nederland te voeden, de rest is export. Het is net als bij Tata Steel. Waarom moet er in een dichtbevolkt klein land als Nederland voor de hele wereld geproduceerd worden? Echt grote, grote, grote onzin. Kappen daarmee.
 • gerrit van den Brink

  1 maand geleden
  Even wat feiten: De boeren gebruiken ruim 60% van alle beschikbare grond in Nederland We exporteren ongeveer 70% van onze agrarishe producten naar het buitenland We hebben een tekort aan arbeidskrachten in de agrarische sector die we aanvullen met Polen en Roemenen. We hebben een overschot aan Ammoniak en Methaan door de agrarische sector We hebben tekort aan woningen en bouwgrond. Dan is het toch logisch dat we dit als een probleem zien waar wat aan moet gebeuren?
 • Rene Dassen

  1 maand geleden
  Maak maar eerst plaats voor de normale Hollandse woning zoekende ipv de boerenbedrijven te ontruimen want zo voel ik dat
 1. Dankzij Bert uit Teuge zien wij teksten in de lucht die vaak viraal gaan
  PREMIUM
  VIDEO

  Dankzij Bert uit Teuge zien wij teksten in de lucht die vaak viraal gaan

  ‘Frank gewoon 4-3-3‘, ‘€9.000.000!! Bedankt Sywert‘ en ‘Date mij! ❤ ❤ ❤ Sibbejan.nl‘. Het is zomaar een greep uit de spandoeken die afgelopen weken via social media grote bekendheid kregen. Ze stegen stuk voor stuk op achter één van de vliegtuigen van Bert van de Bunte. De 29-jarige ziet een gigantische groei in luchtreclame. Meerdere keren per dag stijgt er wel een vliegtuig op vanaf vliegveld Teuge.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”