Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’

VIDEOVoor boeren zou nagenoeg geen plek meer zijn in Nederland en dat pikken ze niet. Ze laten woensdag van zich horen in de vorm van protesten. Hoe die er uit gaan zien is nog niet duidelijk. In elk geval wordt er in Den Haag op het Malieveld gedemonstreerd. In de rest van het land zullen onder leiding van Farmers Defence Force gerichte acties worden gehouden. Ook daarvan is op dit moment onbekend wat er precies gaat gebeuren.  Wel is duidelijk dat Zwolle bezoek van protesterende boeren kan verwachten. 

33 reacties

 • erna broekhuis

  2 jaar geleden
  LAAT DE BOEREN LEKKER ZO DOOR GAAN NIETS VOL BOUWEN MET HUISEN
 • B Zieleman

  2 jaar geleden
  Boeren moeten blijven boeren, maar niet op zo'n grote schaal als nu, en milieuvriendelijker. Bijna alles wordt geëxporteerd! Geen volgestopte onveilige megastallen, maar dieren die naar buiten en naar binnen kunnen. Ook moeten de boeren niet meer zo uitgemolken worden, eerlijke prijzen voor hun producten en de tussenhandel mag financieel gezien een paar stappen terug doen, zodat het voor de consument ook betaalbaar blijft. Boeren moeten écht niet wijken voor woningbouw(= juist méér vervuiling!).
 • mannita sierink

  2 jaar geleden
  ^deze overheid wil al het land van de boeren afpakken,ook al is het een bedrijf van vader op dochter of zoon! en dan helemaal volstouwen met broeikasgiflekkende windmolens! datacenters die al het water opslurpen en niets opbrengen! hele weilanden vol zonnepaneelparken! en last but not least! huizen,huizen,huizen!!! en niet voor u goedwillende hardwerkende burgers neen voor al de asielzoekers en veilige landers!!! er zitten maar heel weinig echte vluchtelingen tussen!en dan moet ons voedsel??????
 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Van mij mogen die boeren,al zullen ze net als elke burger helaas de gevolgen van het klimaat voelen,ik denk wel dat de maatregelen beter moeten worden uitgesmeerd,bv stoppen bij opvolging en overlijden,de hysterie van geitenwollenmaffia geeft alleen maar terechte irritatie
 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Ik verheug mij op de interviews met de boernn leiders wie praat het meest krom en wie praat het meest onverstaanbaar.😹
 1. Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken
  Liveblog

  Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken

  Rohda Raalte boekte vorige week nog een klinkende zege op Alcides, maar kreeg vandaag op bezoek bij SJC een flinke dreun te verwerken. De ploeg uit Noordwijk won met liefst 7-1. Ook Heino is er niet in geslaagd het goede resultaat uit de eerste wedstrijd na de winterstop een passend vervolg te geven, terwijl de ontmoeting tussen Alcides en Westlandia voortijdig werd gestaakt. In 2J deed SC Emmeloord uitstekende zaken door EMMS te verslaan.