Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’

VIDEOVoor boeren zou nagenoeg geen plek meer zijn in Nederland en dat pikken ze niet. Ze laten woensdag van zich horen in de vorm van protesten. Hoe die er uit gaan zien is nog niet duidelijk. In elk geval wordt er in Den Haag op het Malieveld gedemonstreerd. In de rest van het land zullen onder leiding van Farmers Defence Force gerichte acties worden gehouden. Ook daarvan is op dit moment onbekend wat er precies gaat gebeuren.  Wel is duidelijk dat Zwolle bezoek van protesterende boeren kan verwachten. 

35 reacties

 • B Zieleman

  1 maand geleden
  Boeren moeten blijven boeren, maar niet op zo'n grote schaal als nu, en milieuvriendelijker. Bijna alles wordt geëxporteerd! Geen volgestopte onveilige megastallen, maar dieren die naar buiten en naar binnen kunnen. Ook moeten de boeren niet meer zo uitgemolken worden, eerlijke prijzen voor hun producten en de tussenhandel mag financieel gezien een paar stappen terug doen, zodat het voor de consument ook betaalbaar blijft. Boeren moeten écht niet wijken voor woningbouw(= juist méér vervuiling!).
 • mannita sierink

  2 maanden geleden
  ^deze overheid wil al het land van de boeren afpakken,ook al is het een bedrijf van vader op dochter of zoon! en dan helemaal volstouwen met broeikasgiflekkende windmolens! datacenters die al het water opslurpen en niets opbrengen! hele weilanden vol zonnepaneelparken! en last but not least! huizen,huizen,huizen!!! en niet voor u goedwillende hardwerkende burgers neen voor al de asielzoekers en veilige landers!!! er zitten maar heel weinig echte vluchtelingen tussen!en dan moet ons voedsel??????
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Van mij mogen die boeren,al zullen ze net als elke burger helaas de gevolgen van het klimaat voelen,ik denk wel dat de maatregelen beter moeten worden uitgesmeerd,bv stoppen bij opvolging en overlijden,de hysterie van geitenwollenmaffia geeft alleen maar terechte irritatie
 • J Willemsen

  3 maanden geleden
  Ik verheug mij op de interviews met de boernn leiders wie praat het meest krom en wie praat het meest onverstaanbaar.😹
 • Thomas Kamphuis

  3 maanden geleden
  De tijd van de grootschalige veehouderij gaat snel achter ons liggen. Zelfs het CDA zet nu in op een kleinere veestapel. De onzin orden 'Boeren zorgen voor ons voedsel' mogen van mij ook direct uit de wei. Met 15% van de totale productie is heel Nederland te voeden, de rest is export. Het is net als bij Tata Steel. Waarom moet er in een dichtbevolkt klein land als Nederland voor de hele wereld geproduceerd worden? Echt grote, grote, grote onzin. Kappen daarmee.