Mengvoederbedrijf Booijink in Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
Mengvoederbedrijf Booijink in Raalte. © FOTO HISSINK

Boeren krijgen in stikstofprotest steun van hun toeleveranciers: ‘Kan voor ons grote gevolgen hebben’

Bedrijven die verbonden zijn met de agrarische sector, betuigen massaal hun steun aan de boeren die in het gedrang komen door de stikstofplannen van het kabinet. Tegelijkertijd zijn er grote zorgen bij toeleveranciers. ,,Een reductie van de veestapel met 30 procent betekent ook voor mij een reductie van 30 procent”, zegt directeur Paul Booijink van het Raalter mengvoederbedrijf. 

14 reacties

 • R Barlaeus

  2 maanden geleden
  Allemaal eigenbelang. Wanneer er minder boeren en minder vee zijn in Nederland dan wordt de omzet van toeleveranciers (veeboeder enz) lager. Die willen dus juist meer boeren en vee. Ook de oude Boerenleenbank (nu Rabo) heeft de meeste boeren als klant. De steun voor boeren is dus gewoon eigenbelang van die banken en bedrijven. Het gaat niet om dierenwelzijn, om het boerenbedrijf zelf of om het milieu.
 • HJ Veltkamp

  2 maanden geleden
  Het is veel erger want ook de indirecte toeleveranciers zoals de bouwers van slachthuizen, voerfabrieken, Ventilatie systemen enz zullen naar het buitenland verdwijnen met het verdwijnen van de landbouw. Al die mensen die nu denken dat onze regering het zo goed doet moeten niet klagen als er nog meer materiaal uit China en andere landen gaat komen. Het kan nog makkelijk zover komen dat we van armoede en de bedelstaf bij Rusland en China aan kloppen voor hulp. Ik hoop het niet meer mee te maken.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @H de Vries. Jij hebt steeds maar over de vee sector. Sta je er wel bij stil dat dit ook grote gevolgen heeft voor de akkerbouw. Voor akkerbouwbedrijven dir overblijven moeten we straks zelfs stikstof gaan importeren! Zonder stikstof groeien de groentes ook niet. I.p.v een bijl er doorheen halen moet het plan zijn verduurzamen, maar houd er maar rekening mee dat het buitenland alleen maar gaat "schaal vergroten" en dan gaan wij merken in de prijzen.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Rutte en zijn kneuzen pakhuis kunnen beter de handdoek in de ring gooien, als je alleen al de meer dan schandalige manier ziet waarop ze in ter Apel met mensen omgaan terwijl iedereen al jaren weet dat dat dit probleem er aan zat te komen. Ik vraag me af wanneer die VVD/D66/CDA en CU ezels in de Kamer wakker worden, zelfs stemvee zou dit schandalig moeten vinden. Het zou een zegen voor het land zijn als de boerenprotesten leiden tot het aan de dijk zetten van Rutte/Kaag/Hoekstra/Segers.
 • Jasper Bos

  2 maanden geleden
  De veevoerbedrijven in aanverwanten zijn dan ook het eigenlijke probleem. Zij zitten achter FDF, BBB en de protesten. De hele grote partijen die met heel veel geld, nog veel meer geld beschermen. Ten kostte van alles. En ze lachen zich krom dat de boeren er de schuld van krijgen. Terwijl die juist tussen twee kwaden in zitten.
 1. GGD nog niet klaar voor nieuwe vaccinatieronde: ‘Honderden medewerkers nodig’
  PREMIUM
  20

  GGD nog niet klaar voor nieuwe vaccinatie­ron­de: ‘Honderden medewer­kers nodig’

  De GGD’s in Oost-Nederland hebben nog honderden medewerkers nodig voor de nieuwe vaccinatierondes als bescherming tegen het coronavirus. Vorige week liet de GGD weten dat vanaf half september iedereen vanaf 12 jaar een oproep krijgt voor een herhaalprik tegen corona. Klaar zijn ze daar nu nog niet voor. De grootste kink in de kabel: veel medewerkers van de vorige lichting hebben inmiddels ander werk.