Zorgverlener Chris voert actie tegen de fysieke kerkdienst bij de ingang van de Rehoboth Kerk in Barneveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Zorgverlener Chris voert actie tegen de fysieke kerkdienst bij de ingang van de Rehoboth Kerk in Barneveld. © ANP

Bomvolle kerk in coronatijd? Wezepse dominee en demonstrant fel in discussie: ‘Hallo, God heeft ook rechten’

Twitter-dominee Marten Visser (Wezep) deed kerstpreken, zorgmedewerker Chris Muurling (Barneveld) demonstreerde ertegen. Visser vindt veel mensen in grote kerken geen probleem, Muurling dacht als eerst: barricaderen die kerkdeuren en wel nú. Met een Stentor-verslaggever als tussenpersoon gaan ze telefonisch in discussie.

 1. Iedereen is op zoek naar ‘een bijzonder plekje’ ver weg van het massatoerisme
  PREMIUM
  1

  Iedereen is op zoek naar ‘een bijzonder plekje’ ver weg van het massatoe­ris­me

  Bijzondere overnachtingsplekken zijn helemaal hot. Zomaar er even op uit is er niet meer bij. Boomhutten, lodges, kastelen, wikkelhuisjes (een eco-tiny house) of rotswoningen gaan als een dolle en dan liefst ergens buiten de toeristische drukte, in de natuur of op het platteland. Oost-Nederland blijkt een ware hofleverancier, zeggen boekingssites Airbnb, Natuurhuisje.nl en Bedandbreakfast.nl
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.