Een bus van de elektrische vloot van 259 bussen waarmee EBS in december 2022 moet gaan rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bus van de elektrische vloot van 259 bussen waarmee EBS in december 2022 moet gaan rijden. © Liselotte Kolthof


Gunning busvervoer aan EBS onder vuur: bod is ‘onrealistisch’ en ‘onbegrijpelijk', zegt concurrent Qbuzz

EBS won in april het openbaar busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Maar concurrent QBuzz zet nu grote vraagtekens bij de financiële haalbaarheid en maakt officieel bezwaar bij de provincie Overijssel. QBuzz vermoedt dat de spelregels rondom de bieding - het bod moet realistisch zijn - zijn overtreden. Als dat zo is, dan ligt er opnieuw een bom onder het streekvervoer.

4 reacties

 • Willem Heerema

  4 weken geleden
  Nog los van het aanvechten door QBUZZ of het bod van het Israëlische Egged EBS al dan niet realisitisch zou zijn. Bedrijven als EBS die meewerken aan apartheid en schending van mensenrechten, daar zouden we geen zaken mee moeten doen en financieel niet moeten ondersteunen, evenals we momenteel geen zaken met Russische bedrijven willen doen. Zijn de provincies zich dat mogelijk niet bewust?
 • H.G, Galenkamp

  1 maand geleden
  Provincie moet veel kritischer zijn en eerder ingrijpen, bv alleen op afroep in de avond. Door de grote concurrentie van e bikes, jeugd die alleen nog scooter rijdt, kinderen die vanaf 161/2 een rijbewijs kunnen halen en ook bij 18 al een eigen auto hebben. Ook bejaarden zijn weggevallen in het OV door afschaffen 65+ kaartje enz enz. Deze doelgroep rijdt tegenwoordig ook tot 95 jaar door. Daar bovenop nog als laatste tik de corona. Als de rijksbijdrage in januari wegvalt is de ramp compleet.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Julius, als je inschrijft met Nederlandse bussen win je de inschrijving niet.
 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  Schaf dat hele openbaar vervoer toch af, de bussen rijden (nagenoeg) leeg hun routes, blijkbaar is er geen belangstelling meer voor dit soort vervoer. Het kost een vermogen en je krijgt de mensen toch niet uit hun eigen auto.