Het opvallendste stormincident in Flevoland: in Emmeloord waaien delen van de daklaag de straat op door de storm Ciara.
Volledig scherm
PREMIUM
Het opvallendste stormincident in Flevoland: in Emmeloord waaien delen van de daklaag de straat op door de storm Ciara. © AS Media

Brandweer beredruk met Ciara: Zwolle, Hardenberg en Deventer zwaarst getroffen in IJsselland en ruim 20 meldingen per uur in Gelderland

UPDATEHet is alle hens aan dek voor de brandweer. De regio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft zo'n 100 brandweerlieden in touw die de gevolgen van de zware storm Ciara bestrijden. Gemiddeld waren daar ruim twintig meldingen per uur. In IJsselland zijn alle middelen ingezet. In Zwolle, Hardenberg en Deventer moest de brandweer het vaakst uitrukken.

Hoewel de storm met veel geweld over Oost-Nederland raast en veel schade veroorzaakt, hebben zich nog geen ernstige incidenten voorgedaan. Voor zover bekend zijn er nog geen gewonden te betreuren. De veiligheidsregio's stellen dan ook nog steeds dat de situatie ‘onder controle’ is.

  1. Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaverspreiders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaver­sprei­ders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’

    Het aan de laars lappen van de social distancing-richtlijnen doet de roep om een lockdown steeds luider klinken in de regio. Professor Pieter van Vollenhoven ziet dat Nederland zonder toezicht niet kan functioneren, columnist Özcan Akyol noemt een lockdown onvermijdelijk en ook PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen ontsteekt in woede. ,,Denk nou eens na mensen. Gebruik die hersenpan een keer.”