Het CDA moet alsnog proberen de breuk met Kamerlid Pieter Omtzigt (l) te lijmen, vindt de Gelderse commissaris van de Koning, John Berends (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Het CDA moet alsnog proberen de breuk met Kamerlid Pieter Omtzigt (l) te lijmen, vindt de Gelderse commissaris van de Koning, John Berends (r). © Archief, ANP/Gerard Burgers

‘Breuk met Omtzigt lijmen’, bepleit CDA-prominent John Berends. ‘Van belang voor openbaar bestuur’

Het CDA moet alsnog proberen de breuk met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt te lijmen. Dat stelt John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland en voorzitter van de bestuurdersvereniging van het CDA. De kwestie is niet alleen schadelijk voor zijn partij, vindt Berends, maar ook voor het aanzien van het openbaar bestuur. 

13 reacties

 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  CDA opheffen
 • Erwin POELMAN

  2 maanden geleden
  John Berends moet zelf terug naar Apeldoorn komen, we missen een John konfettiekanon persoon. Wat er nu zit is compleet ongeschikt.
 • P. Bloemheuvel

  2 maanden geleden
  Die moet je niet terug willen halen
 • anya HENZEN

  2 maanden geleden
  Eens met Pim Willemsen….er is te veel, te lang en te intensief gebeurd…
 • van Wingerden

  2 maanden geleden
  helemaal eens met Pim Willemsen
 1. Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’
  PREMIUM
  VIDEO
  33

  Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’

  Voor boeren zou nagenoeg geen plek meer zijn in Nederland en dat pikken ze niet. Ze laten woensdag van zich horen in de vorm van protesten. Hoe die er uit gaan zien is nog niet duidelijk. In elk geval wordt er in Den Haag op het Malieveld gedemonstreerd. In de rest van het land zullen onder leiding van Farmers Defence Force gerichte acties worden gehouden. Ook daarvan is op dit moment onbekend wat er precies gaat gebeuren. Wel is duidelijk dat Zwolle bezoek van protesterende boeren kan verwachten.