Volledig scherm
Vandaag is het met temperaturen van tussen de 16 en 20 graden nog prima weer voor een herfstwandeling. © BD

Brrr! Wintertijd brengt koude lucht mee

Met een temperatuur van tussen de 16 en 20 graden is het vandaag, de laatste dag van de zomertijd, nog zeer zacht. Geniet er maar van, want morgen ziet het weer er heel anders uit.

De wintertijd - vannacht gaat de klok een uur terug - brengt regen én een gevoelige temperatuurdaling met zich mee. Zondag wordt het overdag niet warmer dan 12 -12 graden, meldt Weeronline.

Voordat het zover is hebben we vandaag eerst nog een dag met veel wind, wolkenvelden en perioden met zon. Tijdens het verzetten van de klok passeert vannacht een regengebied. Daarna draait de wind naar het noordwesten en blaast vrij koude lucht naar onze streken. Overdag is het geregeld zonnig. 

Laagstaande zon

Voor het begin van de nieuwe werkweek staat zon op het programma, maar waarschuwt Weeronline alvast voor de laagstaande zon. De zonsondergang is maandag al om 17:20 uur, precies tijdens de avondspits. Maandag en dinsdag moeten weggebruikers dan ook rekening houden met een laagstaande zon.

Nachtvorst

In de nacht van zondag op maandag kan de temperatuur voor het eerst in deze koelere periode lokaal onder nul komen. Vooral in Brabant en Limburg kan het hier en daar vriezen, maar in de nachten erna komt het op meerdere plaatsen tot vorst met minima tussen 0 en -2 graden. Ook in De Bilt kan de temperatuur beneden het vriespunt dalen en dat is dan de eerste keer dit najaar.