Ozcan Sevgül moest zijn coffeeshop in Zwolle al meermalen sluiten omdat jij geen contant geld kon bestellen om voorraad in te kopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ozcan Sevgül moest zijn coffeeshop in Zwolle al meermalen sluiten omdat jij geen contant geld kon bestellen om voorraad in te kopen. © Foto Frans Paalman Zwolle

Coffeeshops in de problemen: geen geld om wiet in te kopen omdat banken geen cash beschikbaar stellen

Coffeeshophouders komen steeds moeizamer aan contant geld voor inkoop van hasj en wiet. De Zwolse coffeeshop De Tulp heeft de zaak inmiddels al enkele keren moeten sluiten omdat ze bij hun bank geen contant geld kon bestellen om voorraad te kopen. Shopeigenaren zijn boos en gefrustreerd, branche-organisatie CBD bezint zich op een rechtszaak tegen de banken.

5 reacties

 • A Pietjepuk

  5 maanden geleden
  Uit het verhaal blijkt dat de leveranciers aan de coffeeshops contant betaald moeten worden, maar dan vraag ik mij af, is dit dan het illegale circuit? Kan een leverancier niet digitaal betaald worden?
 • Gerrie Van den Berg

  5 maanden geleden
  De overheid wil al het contante geld weg . Het is niet alleen de banken . Maar de economie draait op contant geld , en je mag niet discrimineren of het wil of zwart geld is
 • IC Heide

  5 maanden geleden
  Mensen die zeggen dat coffeeshops dicht moeten snappen duidelijk niet waar ze het over hebben. Lekker alles de zwarte markt op helpen met alle gevolgen en narigheid van dien. Nee hoor, beleid aanpassen en legaliseren die hap. Het is beter om zulke zaken te reguleren en toezicht te houden ipv de criminaliteit in de hand te werken.
 • jos zoet

  5 maanden geleden
  Dope weg van de straat . Coffeeshops dicht!
 • Schreurs

  5 maanden geleden
  Die rotzooi maakt meer kapot dus sluiten alles
 1. Angst voor overnamegolf van bedrijven in Oost-Nederland: ‘Hier word ik dus niet blij van’
  PREMIUM
  7

  Angst voor overname­golf van bedrijven in Oost-Nederland: ‘Hier word ik dus niet blij van’

  Investeerders maken jacht op onze middelgrote bedrijven en dat is slecht nieuws voor de grote opgaven waar we voor staan, zoals klimaatverandering. Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA, economie) maakt zich daarover zorgen omdat private investeringsfondsen vaak meer gericht zijn op snelle winst en rendement dan op een duurzame toekomst. Maar veel mogelijkheden om daar wat aan te doen, heeft hij niet.