Ozcan Sevgül moest zijn coffeeshop in Zwolle al meermalen sluiten omdat jij geen contant geld kon bestellen om voorraad in te kopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ozcan Sevgül moest zijn coffeeshop in Zwolle al meermalen sluiten omdat jij geen contant geld kon bestellen om voorraad in te kopen. © Foto Frans Paalman Zwolle

Coffeeshops in de problemen: geen geld om wiet in te kopen omdat banken geen cash beschikbaar stellen

Coffeeshophouders komen steeds moeizamer aan contant geld voor inkoop van hasj en wiet. De Zwolse coffeeshop De Tulp heeft de zaak inmiddels al enkele keren moeten sluiten omdat ze bij hun bank geen contant geld kon bestellen om voorraad te kopen. Shopeigenaren zijn boos en gefrustreerd, branche-organisatie CBD bezint zich op een rechtszaak tegen de banken.

5 reacties

 • A Pietjepuk

  4 weken geleden
  Uit het verhaal blijkt dat de leveranciers aan de coffeeshops contant betaald moeten worden, maar dan vraag ik mij af, is dit dan het illegale circuit? Kan een leverancier niet digitaal betaald worden?
 • Gerrie Van den Berg

  4 weken geleden
  De overheid wil al het contante geld weg . Het is niet alleen de banken . Maar de economie draait op contant geld , en je mag niet discrimineren of het wil of zwart geld is
 • IC Heide

  4 weken geleden
  Mensen die zeggen dat coffeeshops dicht moeten snappen duidelijk niet waar ze het over hebben. Lekker alles de zwarte markt op helpen met alle gevolgen en narigheid van dien. Nee hoor, beleid aanpassen en legaliseren die hap. Het is beter om zulke zaken te reguleren en toezicht te houden ipv de criminaliteit in de hand te werken.
 • jos zoet

  4 weken geleden
  Dope weg van de straat . Coffeeshops dicht!
 • Schreurs

  4 weken geleden
  Die rotzooi maakt meer kapot dus sluiten alles
 1. Overijssel, Gelderland en Flevoland roepen Den Haag op tot samenwerking om de bruine vloot te redden: ‘Schepen liggen nu verloren aan de kade’
  PREMIUM

  Overijssel, Gelderland en Flevoland roepen Den Haag op tot samenwer­king om de bruine vloot te redden: ‘Schepen liggen nu verloren aan de kade’

  De bruine vloot in Oost-Nederland gaat zwaar gebukt onder de coronamaatregelen. Samen met Friesland en Utrecht hebben Gelderland, Overijssel en Flevoland nu een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin ze vragen om verder te kijken dan snelle steun voor de passagiersvaart met traditionele zeilschepen. De Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA) roept Den Haag op de handen ineen te slaan: ,,We bieden het nieuwe kabinet een kans voor open doel.”
 2. De flexwerkplekken van Sam (40) uit Klarenbeek ademen luxe: ‘Dit heb je nog nooit gezien’
  PREMIUM
  video

  De flexwerk­plek­ken van Sam (40) uit Klarenbeek ademen luxe: ‘Dit heb je nog nooit gezien’

  De Klarenbeekse ondernemer Sam Verwaijen (40) deed in trendsettende kantoorconcepten. Én in evenementen; corporate top 100-bedrijven kwamen graag bij hem over de vloer. Maar die events zijn voorbij. Een week nadat corona vorig jaar de economie in pauzestand zette, gooide hij het roer om en focuste Verwaijen zich op het ‘kantoor 7.0'. ,,Mindblowing”, volgens hemzelf. Klarenbeek is zijn visitekaartje en klaar. Apeldoorn ook. Arnhem en Spijkenisse komen er aan.
 1. Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietingen
  Play

  Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietin­gen

 2. Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen
  Play

  Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen