Zorgpersoneel van de Saxenburgh Groep (Röpcke Zweers) is blij met de cadeaus die ze uit de samenleving hebben gekregen als blijk van waardering voor hun harde werk in de corona-crisis.
Volledig scherm
Zorgpersoneel van de Saxenburgh Groep (Röpcke Zweers) is blij met de cadeaus die ze uit de samenleving hebben gekregen als blijk van waardering voor hun harde werk in de corona-crisis. © Saxenburgh-Groep

Corona in de regio: Zorgmedewerkers worden verwend en Diezerstraat te smal voor anderhalvemetereconomie

Al anderhalve maand zitten we inmiddels in de intelligente lockdown. De strijd tegen het coronavirus gaat onverminderd door. Voorzichtig kijken we met z’n allen vooruit: hoe komen we uit deze coronacrisis? Ondertussen pakken we ook langzaam het normale leven weer op. In dit blog houden we je gedurende de hele dag op de hoogste van de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen.

De belangrijkste cijfers:

• Het RIVM noteerde om 14.00 uur 84 nieuwe sterfgevallen. Het totaal aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus staat hiermee op 4.795.

• In een dag tijd werden 84 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. In totaal zijn er 10.769 opgenomen (geweest).

• 514 mensen waren gisteren positief getest op het virus. Het totaal aantal geconstateerde besmettingen in Nederland komt hiermee op 39.316.

• Het aantal coronapatiënten op de intensive care staat nu op 783. Dat zijn er 21 minder dan gisteren.

Het liveblog is inmiddels gesloten. Lees het hieronder terug: