Hoe zit het met de coronabesmettingen op scholen in Oost-Nederland? Ook in deze regio worden klassen naar huis gestuurd, maar dat gebeurt niet overal.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe zit het met de coronabesmettingen op scholen in Oost-Nederland? Ook in deze regio worden klassen naar huis gestuurd, maar dat gebeurt niet overal. © ANP

Corona treft scholen in regio: klassen naar huis gestuurd, in Apeldoorn en Deventer zelfs hele school dicht

PollSteeds meer schoolklassen worden naar huis gestuurd, omdat er leerlingen besmet zijn met corona. Dit probleem speelt in zowel het basis- als voortgezet onderwijs, ook in Oost-Nederland, blijkt uit een rondgang. Het beeld is wisselend: soms gaat het ‘maar’ om een paar klassen, terwijl in Apeldoorn en Deventer zelfs een complete school is gesloten. 

9 reacties

 • danielle beneker

  4 maanden geleden
  Ik zie hier een reacie van A.G dejong Zet ze maar bij elkaar is goed voor ze??? Wat is dit voor opmerking?? Mijn zoon van bijna 10 is maandag positief getest Alleen maar 3 dagen verkouden?? Hij heeft 3 dagen koorts gehad 1e dag s'nachts ijlen Nu nog steeds veel hoofdpijn Duizelig Misselijk Geen eetlust. Dus nee zet ze niet bij elkaar het is niet goed voor de kinderen. Ze hadden de scholen dicht moeten laten
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  En misschien ook anderen besmet die daar niet om gevraagd hebben. Moeten de kinderen dan ook maar mazelen en kinkhoest krijgen. Daartegen worden ze ook gevaccineerd terwijl ze niet ziek zijn. Ik ben in de Tweede Wereldoorlog geboren en toen natuurlijk niet gevaccineerd. Van een aantal kinderziektes flink ziek geweest. Alleen hoorde je er toen veel minder over. Er was geen internet . Blij dat onze kinderen wel gevaccineerd konden worden.
 • A.G. de Jong

  4 maanden geleden
  Is toch prima dat die kinderen wat oplopen? Goed voor hun immuunsysteem, laat ze maar lekker bij elkaar zitten. Ze worden toch nauwelijks ziek, 3 dagen snotteren en het is weer voorbij. Ik denk dat we eens af moeten van die hysterische toestanden over dit virus, ik ga het zelf ook niet uit de weg, ben niet van plan om mijn leven erdoor te laten beheersen en ben wellicht ook allang besmet geweest.
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Er zijn, een klein aantal, ouders dat overal tegen is: niet testen met een lolly, niet vaccineren, geen quarantaine maatregelen. Maar wel klagen dat er leerachterstanden ontstaan. Door het kabinet, Rutte en Kuipers, is duidelijk aangegeven dat er een risico zit in de versoepelingen. Dat blijkt dus te kloppen. Nu dit niet afschuiven.
 • AM Vogelzang

  4 maanden geleden
  En dan? Deze week de klas in quarantaine vanwege drie besmettingen, volgende week zijn zee weer op school. Diegene die nu geen covid krijgen worden volgende week besmet. En dan weer in quarantaine. Zo kan het nog wel 4 weken doorgaan in een gemiddelde klas. Laat ze nu allemaal covid krijgen en met anderhalve week is het geen probleem meer op de school