De inval aan de Bruggestraat in Deventer van één jaar terug kwam tot stand dankzij een anonieme tip. Het was de aanleiding voor het opstarten van een onderzoek waarna acht verdachten werden aangehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
De inval aan de Bruggestraat in Deventer van één jaar terug kwam tot stand dankzij een anonieme tip. Het was de aanleiding voor het opstarten van een onderzoek waarna acht verdachten werden aangehouden. © News United

Coronacrisis zorgt voor recordaantal anonieme tips: 680 aanhoudingen in Overijssel en Gelderland

Meld Misdaad Anoniem ontving in 2020 een recordaantal tips (4276) in de provincies Overijssel en Gelderland: bijna 50 procent meer dan een jaar eerder. Landelijk tekent zich eenzelfde beeld af. De meldingen leidden in Overijssel en Gelderland tot 680 aanhoudingen.

 1. Harry Voss, de eerste beroepsactivist van Nederland, dimt het licht (maar hoopt de koning nog te vloeren)
  PREMIUM
  3

  Harry Voss, de eerste beroepsac­ti­vist van Nederland, dimt het licht (maar hoopt de koning nog te vloeren)

  De eerste beroepsactivist van Nederland - onder andere voor Wakker Dier, SP en Partij voor de Dieren - dimt het licht. Harry Voss is 69, heeft twee burn-outs achter de kiezen, kampt met lichamelijke pijntjes en klachten en beperkt zijn activiteiten. Op de valreep kan het maar zo zijn dat de Apeldoorner zijn meesterwerk als gentleman dierenrechtenactivist voltooit en de koning het (jagers)beentje licht. ,,Zeker, dat ga ik nog meemaken.”
 1. Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelijke split op bowlingbaan
  Play

  Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelij­ke split op bowling­baan

  13 april
 2. Kabinet presenteert openingsplan voor komende maanden
  Play

  Kabinet presen­teert openings­plan voor komende maanden