Oost-Europese bendes roven voor miljoenen aan gps-systemen op het platteland. Loonwerker Twan Gubbels uit Broekland heeft schrik voor een bezoek aan zijn bedrijf. Zonder kan hij namelijk niet meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Oost-Europese bendes roven voor miljoenen aan gps-systemen op het platteland. Loonwerker Twan Gubbels uit Broekland heeft schrik voor een bezoek aan zijn bedrijf. Zonder kan hij namelijk niet meer. © Henri van der Beek

Criminele bendes slaan platteland van Oost-Nederland over: is deze slimme sticker hét geheim?

VIDEODit voorjaar zijn veel minder gps-systemen gestolen van landbouwvoertuigen. Het is een opvallende trendbreuk, want in de afgelopen jaren liep de schadepost op tot 6 à 7 miljoen euro. Oost-Nederland lijkt niet langer de plek waar de meeste navigatiesystemen worden geroofd.

1 reactie

  • GH Elsendoorn

    2 jaar geleden
    Mobiele bendes Het zwaartepunt van de diefstallen is verschoven. In het eerste halfjaar zijn amper gps-systemen gejat in Overijssel en Gelderland ((Waarom wordt het woord gejat gebruikt ?Gestolen vind ik beter klinken in deze wereld minder grof.))
  1. Heerde is kampioen, ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

    Heerde is kampioen, ‘s-Heeren­broek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

    Er was uiteindelijk meer moeite voor nodig dan de eerste helft had voorspeld, maar SV Urk boekte een belangrijke zege op Excelsior‘31 en zette daarmee een grote stap richting lijfsbehoud. Dat geldt niet voor Flevo Boys, d‘Olde Veste’54 en VVOG, zij leden een dure nederlaag. ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 houden het spannend en ook asv Dronten blijft meedoen om de prijzen. In Heerde mag de vlag al uit.