Klant Mark Stanlein (links) is tevreden met de schapenkudde die hij van herders Herbert Nijkamp en Janny de Vries huurt. De schapen grazen zijn land in Harfsen mooi kort en vormen een leuk uitzicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Klant Mark Stanlein (links) is tevreden met de schapenkudde die hij van herders Herbert Nijkamp en Janny de Vries huurt. De schapen grazen zijn land in Harfsen mooi kort en vormen een leuk uitzicht. © Ronald Hissink

De commerciële schapenkudde is in trek: ‘Ze zijn zelfs ingehuurd door StukTV’

Wie over het Jufferdijkje in Harfsen rijdt, ziet elf schaapjes vredig grazen op het grasland. Deze schapen zijn niet van de grondeigenaar zelf; ze zijn ingehuurd. Dat gebeurt steeds vaker, zegt het herderskoppel Herbert Nijkamp (35) en Janny de Vries (34). ,,We kunnen bijna van onze natuurlijke grasmaaiers leven.”

  1. Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemloze middag voor Rohda Raalte
    Liveblog

    Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemlo­ze middag voor Rohda Raalte

    Het was voor aanvang van het bezoek aan Hollandia al alle hens aan dek bij Alcides en dat is er na afloop niet minder op geworden. De ploeg uit Meppel zal er uiteindelijk nog vrede mee hebben dat er ‘slechts’ met een marge van twee werd verloren. Rohda Raalte boekte daarentegen een ruime zege op VKW, terwijl Heino een punt pakte in Groningen. In de eerste klasse D zorgde WSV voor een daverende stunt door koploper De Bataven te verslaan, bij Voorwaarts zijn ze minder blij met het puntje tegen SDO.