Volledig scherm
© Marc Pluim

De een krijgt het medicijn voor de spierziekte, de ander niet

Jouw regionieuws gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 9 augustus.

SPIERZIEKTE - Tygo (11) en Fauvé (9) uit Wijhe lijden aan de ernstige spierziekte SMA. Het medicijn dat de ziekte remt, kost 83.300 euro per injectie. Fauvé krijgt het wel, Tygo wellicht niet. 

PSYCHIATER - Tegen een 59-jarige psychiater uit Zutphen die een seksuele relatie had met een vrouw van begin dertig die bij hem in behandeling was in Tiel is gisteren een gevangenisstraf en een beroepsverbod geëist.

NEERGESTORT - Een ongeluk met een in Lelystad opgestegen vliegtuigje bij luchthaven Münster-Osnabrück heeft twee mensen het leven gekost. Het trainingsvliegtuig stortte donderdagmiddag neer bij de landing op het Duitse vliegveld.

AANVAL WOLF - Het is nu zeker: een wolf heeft in Lierderholthuis 27 schapen doodgebeten. Die bevestiging heeft schapenhouder Nico Kalter gekregen na DNA-onderzoek. 

STEEKPARTIJ - Een 23-jarige inwoner van Apeldoorn is aangehouden als verdachte bij een dodelijke steekpartij in Arnhem. Daarbij kwam woensdagavond een 53-jarige Arnhemmer om het leven.

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’