Volledig scherm
© Marc Pluim

De een krijgt het medicijn voor de spierziekte, de ander niet

Jouw regionieuws gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 9 augustus.

SPIERZIEKTE - Tygo (11) en Fauvé (9) uit Wijhe lijden aan de ernstige spierziekte SMA. Het medicijn dat de ziekte remt, kost 83.300 euro per injectie. Fauvé krijgt het wel, Tygo wellicht niet. 

PSYCHIATER - Tegen een 59-jarige psychiater uit Zutphen die een seksuele relatie had met een vrouw van begin dertig die bij hem in behandeling was in Tiel is gisteren een gevangenisstraf en een beroepsverbod geëist.

NEERGESTORT - Een ongeluk met een in Lelystad opgestegen vliegtuigje bij luchthaven Münster-Osnabrück heeft twee mensen het leven gekost. Het trainingsvliegtuig stortte donderdagmiddag neer bij de landing op het Duitse vliegveld.

AANVAL WOLF - Het is nu zeker: een wolf heeft in Lierderholthuis 27 schapen doodgebeten. Die bevestiging heeft schapenhouder Nico Kalter gekregen na DNA-onderzoek. 

STEEKPARTIJ - Een 23-jarige inwoner van Apeldoorn is aangehouden als verdachte bij een dodelijke steekpartij in Arnhem. Daarbij kwam woensdagavond een 53-jarige Arnhemmer om het leven.

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’