De Boerbox telt producten van elf ondernemers en is te koop op de website van Uitveluwe, maar nu even niet. De initiatiefnemers studeren op een nieuw en bestendig businessmodel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Boerbox telt producten van elf ondernemers en is te koop op de website van Uitveluwe, maar nu even niet. De initiatiefnemers studeren op een nieuw en bestendig businessmodel. © Floris van Hal

De euforie van ‘koop lokaal’ is grotendeels voorbij. ‘Met alleen een beetje sympathie red je het niet’

‘Support your locals’: in coronatijd ontplofte het aantal lokale initiatieven en omarmden klanten wat we ‘het nieuwe normaal’ noemden. Maar hoe is dat nu? ,,Die sympathie is er nog steeds, maar dat klanten ook na corona allemaal blijven is zeker niet vanzelfsprekend”, zegt een ondernemer.   

1 reactie

 • van der Smit

  1 jaar geleden
  Hele klus om te professinonaliseren. Ik lees over prachtige initiatieven. Handig misschien wanneer de al wat sterkere ondernemer de starter helpt en of mogelijk de koppen bij elkaar steken Hoe meer dit groeit en bloeit des te beter. Veel succes!
 1. Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemloze middag voor Rohda Raalte
  Liveblog

  Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemlo­ze middag voor Rohda Raalte

  Het was voor aanvang van het bezoek aan Hollandia al alle hens aan dek bij Alcides en dat is er na afloop niet minder op geworden. De ploeg uit Meppel zal er uiteindelijk nog vrede mee hebben dat er ‘slechts’ met een marge van twee werd verloren. Rohda Raalte boekte daarentegen een ruime zege op VKW, terwijl Heino een punt pakte in Groningen. In de eerste klasse D zorgde WSV voor een daverende stunt door koploper De Bataven te verslaan, bij Voorwaarts zijn ze minder blij met het puntje tegen SDO.
 2. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
  Liveblog

  SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

  Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.