In de voetsporen van onze bevrijders. Bekijk hieronder de interactieve kaart.
Volledig scherm
PREMIUM
In de voetsporen van onze bevrijders. Bekijk hieronder de interactieve kaart. © de Stentor

De strijd om Oost-Nederland: trek mee in de voetsporen van onze bevrijders

75 jaar vrijheidTerwijl het Nederland van beneden de rivieren al maanden de vrijheid proeft, moet de rest van het land tot april 1945 wachten op de bevrijders. Vanuit het Oosten begint de opmars van de geallieerden. Van de Canadezen die een bloederige strijd voeren rond de Holterberg, tot de Engelsen die met tanks de Achterhoek terugwinnen.

Volledig scherm

Onze verslaggever, historicus Niek Megens trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. In onderstaande interactieve kaart vind je elke dag een nieuw hoofdstuk in het bijzondere en aangrijpende bevrijdingsverhaal van Oost-Nederland. 

Klik op het oranje markeerpunt en lees meer over de belangrijkste of meest opmerkelijke momenten uit dit belangrijke stukje geschiedenis:

Lees alle verhalen in serie ‘In het voetsporen van onze bevrijders’ hier in ons dossier.

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.