Ter Illustratie: schap van een supermarkt met een videostill van camerabeelden die afgelopen week werden gedeeld door de politie Deventer. Op deze beelden staat een winkeldief die in een halfjaar tijd voor ruim 1.200 euro aan vleesproducten stal.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter Illustratie: schap van een supermarkt met een videostill van camerabeelden die afgelopen week werden gedeeld door de politie Deventer. Op deze beelden staat een winkeldief die in een halfjaar tijd voor ruim 1.200 euro aan vleesproducten stal. © ANP / Politie Deventer / Onderdeloep (RTV Oost)

Deze dief jatte voor 1200 euro (!) aan vlees in Deventer, maar waarom stelen mensen uit supermarkten?

VRAAG BIJ HET NIEUWSWinkeldiefstal is aan de orde van de dag en komt voor in verschillende vormen en maten. Sommige winkeldieven nemen etenswaren mee die ze echt nodig hebben en zich mogelijk niet kunnen veroorloven. Anderen gaan meer voor het grote werk en stelen alsof het een lieve lust is. 

1 reactie

 • B. Veerman

  2 maanden geleden
  Ik heb ooit in een supermarkt gewerkt die naast een bejaardentehuis lag, daar werd met gemak 90% van alle diefstallen door bejaarden gepleegd. Die deden het gewoon voor de kick.
 1. Contant geld pinnen in Ermelo? Een drama, zeggen inwoners: 'Altijd maar de vraag of automaten het doen’
  PREMIUM
  1

  Contant geld pinnen in Ermelo? Een drama, zeggen inwoners: 'Altijd maar de vraag of automaten het doen’

  Het is een groot drama met de pinautomaten in Ermelo. Dat stellen inwoners. Zij hekelen het feit dat het maar op drie plekken in het Veluwse dorp mogelijk is om briefgeld op te nemen. Slechts één apparaat staat in de buitenlucht en is 24 uur per dag bereikbaar. Volgens Ermeloërs werken de automaten ook nog eens niet altijd. Dat terwijl er in het dorp genoeg mensen zijn die het liefst contant betalen. Hoe kan dit?