Labradoodle Hendrik wordt geknuffeld door meneer Zaaijer. De hond heeft een bijzondere functie.
Volledig scherm
PREMIUM
Labradoodle Hendrik wordt geknuffeld door meneer Zaaijer. De hond heeft een bijzondere functie. © stichting Blijf

Deze hond ziet wat mensen niet kunnen herkennen: ‘Een heel gevoelige teddybeer’

Baasjes gezochtVertederend en tegelijk bloedserieus. De Espria ledenvereniging (voorheen Icare) zet vanaf volgend jaar contacthonden in bij huisbezoeken. De zoektocht naar de nieuwe baasjes en tevens collega’s  is nog in volle gang. Goed nieuws voor geïnteresseerden: Espria is actief in onder meer de (West-)Veluwe, Flevoland, Kampen, Zwolle en de Kop van Overijssel. 

 1. Binnensteden in Oost-Nederland gaan op de schop: ‘Dit kan online nooit bieden’
  PREMIUM
  2

  Binnenste­den in Oost-Nederland gaan op de schop: ‘Dit kan online nooit bieden’

  Gemeenten richten hun binnensteden opnieuw in. Met de opmars van online winkelen en corona die dat nog eens versnelde, moeten centra op de schop. Dat gebeurt ook, blijkt uit een enquête van de Stentor onder achttien gemeenten. De stad wordt veel meer een totaalbelevenis. Met minder winkels en meer groen, wonen, horeca en cultuur. ,,Dat kan online nooit bieden”, schrijft een binnenstadsmanager.
 2. 
Opnieuw wethouder onder vuur in Epe: ‘dubbele pet’ van Aalbers is voer voor rechter
  PREMIUM

  Opnieuw wethouder onder vuur in Epe: ‘dubbele pet’ van Aalbers is voer voor rechter

  Na de opgestapte Robert Scholten ligt opnieuw een wethouder onder vuur in Epe. Jan Aalbers wordt ervan beticht een onaanvaardbare dubbelrol te hebben gespeeld bij de verkoop van het pand op bedrijventerrein Kweekweg waarover eerder dit jaar Scholten struikelde. Parttime-wethouder Aalbers staat tevens op de loonlijst bij onderwijsinstelling RSG, dat daar samen met Aventus een school vestigde. Burgemeester Tom Horn is een vooronderzoek gestart.