Daniëlle de Wilde (links) en haar collega Fieneke Switters komen in hun werk in de wijkverpleging momenteel alleen nog bij coronapatiënten. ,,Mensen zijn heel erg ziek."
Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle de Wilde (links) en haar collega Fieneke Switters komen in hun werk in de wijkverpleging momenteel alleen nog bij coronapatiënten. ,,Mensen zijn heel erg ziek." © Henri van der Beek

Deze vrouwen komen bij coronapatiënten achter de voordeur: ‘Het is soms schrikken’

Ja, het was even slikken toen ze ervoor gevraagd werd, bekent ze. Elke dag over de vloer bij mensen die besmet zijn met corona. Inmiddels is Fieneke Switters (52) over haar aarzelingen heen en draait ze als verzorgende IG mee op de speciale coronaroute van zorgorganisatie Icare in ’t Harde en omgeving. ,,Als ik ingepakt binnenkom vraag ik eerst: herkent u me nog?’’

 1. De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belangrijkst’
  PREMIUM
  Video & audio

  De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belang­rijkst’

  Hij loopt over het terrein van zijn stallencomplex, niet als de grote heerser, maar als grote genieter. Een beetje als een pater familias. Paardrijdbroek, lange laarzen en een blauw T-shirt. En eigenlijk continu met een telefoon in zijn hand, want als er iets te handelen valt moet je er snel bij zijn. Marc Houtzager (50) gaat als springruiter naar de Olympische Spelen. Zijn derde alweer.
 1. Kota Radja in Hattem is zeker niet de zoveelste ‘Chinees’
  PREMIUM

  Kota Radja in Hattem is zeker niet de zoveelste ‘Chinees’

  Over de Chinese keuken zijn genoeg vooroordelen: je kunt er drie dagen van eten, de sauzen lijken op elkaar, de decoratie van wortel wordt meerdere malen gebruikt en het eten zelf is niet echt verfijnd. Of ze nu waar zijn of niet, Kota Radja in Hattem lijkt zich te onderscheiden. Als lid van de FER (Fine Eastern Restaurants) staan ze als één van de dertig leden garant voor topkwaliteit en service. Daarnaast hebben we vernomen dat er zo af en toe ook sterrenchefs aanschuiven en blijkt de eigenaar tevens een sommelier. We zijn benieuwd!
 2. Brandstichter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandigheden
  PREMIUM
  video
  5

  Brandstich­ter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandig­he­den

  Urker Fokke V. (21) is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het in brand steken van de GGD-teststraat in het dorp. Die straf is lager dan de eis. De rechtbank houdt onder meer rekening met zijn zware persoonlijke omstandigheden. Dat geldt ook voor de 16-jarige mededader uit Emmeloord. Hij krijgt jeugddetentie opgelegd en een taakstraf.