Volledig scherm
De stier viel Gerrit twee keer aan. © Gerrit Wermink

Deze week gemist? Stier belaagt boer meermaals en oudste wandelaar (92) moet stoppen

Met een vaartje van 200 km/uur racete een Duitser deze week over de A28. Het kwam hem duur te staan. Dat en meer in dit overzicht van het nieuws dat je misschien gemist hebt in de afgelopen week.

Aangevallen door een stier - Twee gebroken ribben en een gekneusde long hield  Gerrit Wermink (43)  uit Ommen over aan een aanval door zijn stier. En hij was nog wel zo voorbereid op de mogelijke agressiviteit van het dier. Als waarschuwing voor anderen doet hij zijn verhaal.

Vrachtwagen zonder spiegels - Het zal even wennen worden, maar binnenkort komen er ongetwijfeld meer vrachtwagens zónder spiegels. Dealer Wensink uit Deventer zwaaide deze week voor het eerst een truck uit waarin camera's in plaats van spiegels het wegdek achter de bestuurder in de gaten houden.

Duitse coureur gepakt op A28 - Er moest een Audi A6 aan te pas komen om deze week een hardrijder op de A28 tot stoppen te dwingen. De man reed zeker met 200 km/u over de snelweg.  In eigen land was deze Duitse automobilist waarschijnlijk anders gewend, maar hier moest hij zijn rijbewijs inleveren bij de politie.

Het gaat weer beter met de broccoli - Liefhebbers van broccoli werden de afgelopen dagen regelmatig teleurgesteld in hun supermarkt. De groente was niet meer in voorraad en ook niet leverbaar. Dat kwam hierdoor.

Wandelaar vindt kop ree - Vanuit de verte dacht hij, ligt daar nu een stuk hout? Of misschien een steen? Maar nee, het is een kop van een ree. Als wandelaar kun je vreemde dingen tegenkomen op de Veluwe.

Oudste deelnemer moet opgeven - Lex de Jong (92) uit Deventer, oudste deelnemer aan de Vierdaagse van Nijmegen, moest deze week opgeven. Na een val uit bed was de pijn niet te harden.

  1. Miranda stuurt jou Amber Alerts. ‘Je weet het pas echt wanneer je ze terugvindt: dood of levend’
    PREMIUM

    Miranda stuurt jou Amber Alerts. ‘Je weet het pas echt wanneer je ze terugvindt: dood of levend’

    Miranda Baas (47) is specialist vermissingen bij de politie Oost-Nederland. Dagelijks zijn er zo’n twintig vermissingen in Oost-Nederland, jaarlijks 7600. Een gesprek met de vrouw die zich afgelopen vrijdag nog genoodzaakt voelde groot alarm te slaan en een Amber Alert het land in te sturen. De vermiste moeder en haar peuter uit Ede werden na een paar uur in goede gezondheid teruggevonden.