Volledig scherm
PREMIUM
De in stukken gehakte 'Die Badende' in Borculo. © St 3e Berkelcompagnie

Dikke dame blijft agressie oproepen

Als kunst bedoeld is om ´iets los te maken´, dan slagen de beelden van Die Badende daar uitzonderlijk goed in. Afgelopen zaterdag werd een beeld van Die Badende in Borculo toegetakeld. Al eerder moesten exemplaren van het beeld in Zutphen en Almen naar een andere plek verhuizen omdat niet iedereen blij was met de kunstwerken..

Tussen Zutphen en het Duitse Billerbeck staan op diverse plekken langs de rivier de Berkel een serie beelden van Die Badende (een stevige dame in badpak) opgesteld. De beelden zijn in oktober 2016 neergezet om de samenwerking te symboliseren tussen de Nederlandse en Duitse overheid. Want De Berkel loopt vanuit Duitsland via de Achterhoek naar Zutphen en mondt uit in de IJssel. Bedoeling is om De Berkel de komende jaren toeristisch verder te benutten.

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’