Foto ter illustratie. Een langdurige behandeling van een verwarde vrouw kostte Dimence ongeveer een ton. Het Rijk weigert dat de vergoeden, omdat een formulier niet goed is ingevuld.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Een langdurige behandeling van een verwarde vrouw kostte Dimence ongeveer een ton. Het Rijk weigert dat de vergoeden, omdat een formulier niet goed is ingevuld. © foto archief/Ronald Hissink

Dimence hielp onverzekerde verwarde vrouw, ministerie weigert vergoeding vanwege ontbrekend vinkje

Vier jaar na het begin van een crisisopname van een verwarde vrouw wacht Dimence nog altijd op vergoeding van de kosten. Via de bestuursrechter wil de Overijsselse zorgverlener dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport alsnog ongeveer een ton vergoedt.

 1. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
  Liveblog

  SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

  Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.
 2. Op zoek naar meer werkgeluk? ‘De tijd was nog nooit zo rijp’, zegt werkgelukdeskundige Marlies Jellema uit Zwolle
  PREMIUM

  Op zoek naar meer werkgeluk? ‘De tijd was nog nooit zo rijp’, zegt werkgeluk­des­kun­di­ge Marlies Jellema uit Zwolle

  Zo werkgelukkig zijn we met zijn allen nog lang niet. Een kwart zou het liefst ‘iets anders’ gaan doen. Een op de zes heeft burn-outklachten. Personeelskrapte helpt niet mee om het roer om te gooien. Nou ja, je kunt ook zeggen dat de tijd nog nooit zo rijp was, zegt de Zwolse werkgelukdeskundige Marlies Jellema. ,,Zet werkgeluk op 1. Begin daar mee.”