Wat doet de autoverzekering als jij je wagen opzettelijk in puin rijdt om een ander te redden? Wordt de schade vergoed of draai je zelf op voor de kosten en hoe zit het eigenlijk met je premie? Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat doet de autoverzekering als jij je wagen opzettelijk in puin rijdt om een ander te redden? Wordt de schade vergoed of draai je zelf op voor de kosten en hoe zit het eigenlijk met je premie? Afbeelding ter illustratie. © Caspar Huurdeman

Dit doet jouw autoverze­ke­ring als jij bewust je wagen vernielt om een leven te redden

Henry uit Nunspeet werd afgelopen week ineens wereldwijd bekend door zijn heldenactie op de A28. Hij reed een weggebruikster klem, omdat de vrouw achter het stuur onwel was geworden. Zowel Henry als de dame maken het goed, maar dat kan niet worden gezegd van hun wagens. Welke gevolgen heeft zo’n opzettelijke botsing voor je autoverzekering en wie draait op voor de kosten? 

12 reacties

 • Pim Willemsen

  6 maanden geleden
  @Nico Van der Vegt, ik heb het niet over een verplichte autoverzekering, maar over de dekking die in bijzondere gevallen, zoals hieronder omschreven, bij de politiewagens kunnen plaatsvinden. Overigens is volgens NRC Wikipedia niet erg betrouwbaar: er staan vaak onjuist ‘feiten’ op die een hardnekkig bestaan leiden, door toedoen van enkele ‘wetenschappelijke medewerkers’ met een zeer groot ego.
 • Nico Van der Vegt

  6 maanden geleden
  Behalve, Veldhuis, wanneer er opzet in het spel is. En Pim, Willemsen, volgens Wikipedia; "Overigens geldt deze verplichting (WA verzekering) niet voor voertuigen die eigendom zijn van de Rijksoverheid (zoals Rijkswaterstaat, Defensie en de politie)".
 • E Veldhuis

  6 maanden geleden
  Als er iemand achterop jouw rijd dan is hij /zij toch altijd fout, nou dan moet haar verzekering de schade toch betalen. Regels zijn regels
 • Remke Ligtvoet

  6 maanden geleden
  Zaakwaarneming lijkt mij
 • K Plop

  6 maanden geleden
  denk dat het scheelt dat het veel media aandacht heeft gekregen door de dashcam anders was het 100% een ander verhaal geweest.