31 juli 2021 (links) versus 2020: de paraplu biedt bescherming tegen totaal ander weer.
Volledig scherm
31 juli 2021 (links) versus 2020: de paraplu biedt bescherming tegen totaal ander weer. © GinoPress B.V. / Marc Baert (Bewerking: De Stentor)

Dit is het weerbericht voor augustus: krijgen we een zonnige zomermaand?

31 juli 2020: 37 graden, ‘tropisch warm’. 31 juli 2021: misschien krap aan twintig graden met keiharde neerslag, het einde van de maand van de overstromingen in Limburg. Het geklaag over de Nederlandse zomer die maar niet op gang wil komen, is volop te horen. Het buitenland kampt juist met andere problemen: hittegolven in Zuidoost-Europa, bosbranden in Turkije. Wat zijn de vooruitzichten voor augustus?

8 reacties

 • O. Veenstra

  2 maanden geleden
  Een voorspelling of verwachting is niet hetzelfde dan de waarheid. Kortom: weerpplaza doet een VOORSPELLING. Maar heeft geen glazen bol. Het weer laat zich niet voorspellen. Dit is een normale Nederlandse zomer. Wij hebben een zeeklimaat. Dat betekent, koele zomers en zachte winters.
 • T. Boek

  2 maanden geleden
  De eerste twee maanden van het voorjaar was het extreem koud dan hoop je een mooie stabiele zomer te krijgen en dan krijg je dit! Door covid-19 vier ik vakantie in Nederland maar dit zeer slechte zomerweer heeft mij weer pijnlijk aan herinnerd waarom mijn voorkeur gaat naar een land met zon garantie. klimaart verandering (als dat er is) heeft in Nl nog niet voor stabieler zomerweer gezorgd. Na de donkere wintermaanden verlang je naar zon en mooi weer. Wat een k zomer 2021
 • J.H. Klaasen

  2 maanden geleden
  Voor mij mogen er morgen 7 zonnen schijnen en lekker warm worden. De zon geeft vitaminen en die heeft een mens nodig. Dat voortdurende geklaag door tuinliefhebbers over de droogte vind ik irritant. In 2018 werd er gezegd dat het wel 200 jaar zou duren voordat de droogte weer te boven zou zijn. En kijk nu, 3 jaar later, wat een wateroverlast. En, alles ziet er anders uit als de zon schijnt. Dus kom maar op met die hitte, maar zal wel niet gebeuren. Het voorjaar was ook al bar slecht.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  DE zon is gied en handig.. DE zon Doodt de virussen in de lucht, dan wordt de lucht schoon ervan. Dat is een grote voordeel voor ons op de Aarde.... EN nog meer voordelen met de zon.
 • Machiels

  2 maanden geleden
  Het weer zit niet mee. De één wil warme temperaturen de ander rond 22 graden Ook in augustus zL het weer nuet veel veranderen gehoord van een weer expert. Het is typisch Hollands zomerweer. Maar enfin geen bosbranden gelukkig. September moet het dan nazomer worden. Naar het buitenland vertrekken kan maar oke grote risico's als daar iedereen weer van terugkomt. We slaan gewoon een jaar over zodat 2022 weer super gaat worden toch Fijne zomer? Dus nuet
 1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  11

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.