Hier in Zwolle gaat het goed, maar steeds vaker blijkt dat mensen spullen tussen bijvoorbeeld gft of pmd gooien die daar niet thuis horen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier in Zwolle gaat het goed, maar steeds vaker blijkt dat mensen spullen tussen bijvoorbeeld gft of pmd gooien die daar niet thuis horen. © Frans Paalman

Dit is waarom we steeds meer moeten betalen voor ons afval

Ons afval is steeds vaker ‘te vies’ en die rekening krijgen we uiteindelijk zelf op ons bord. Afvalinzamelaars als ROVA en Circulus-Berkel zijn strenger en keuren vaker partijen plastic verpakkingsmateriaal (pmd), gft, textiel en oud papier af, omdat er te veel troep tussen zit. Mede daarom stijgt de afvalstoffenheffing in de meeste gemeenten in deze regio.

 1. Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’
  PREMIUM

  Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’

  De paardenhandel met Engeland staat door de brexit op scherp. Zomaar even paarden het Kanaal oversturen gaat nog wel. Maar terug – van Engeland naar het Europese vasteland – is een stuk lastiger. De prijzen voor een paard verdubbelen of verdrievoudigen gemakkelijk door alle extra EU-regels. ,,U kunt bedenken wat dat met de markt doet”, zegt Harold Zoet, paardentransporteur uit Wezep en bestuurslid van landbouworganisatie LTO Noord.
 1. Wilders en Rutte botsen om avondklok

  Wilders en Rutte botsen om avondklok

 2. Samenvatting: VVV-Venlo - Go Ahead Eagles
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting: VVV-Venlo - Go Ahead Eagles

  21 januari