Volledig scherm
Baby (foto ter illustratie) © Thinkstock

Dit zijn de populairste kindernamen in Oost-Nederland

Bram, Julia, Liam, en Tess: het is een greep uit de populairste kindernamen in 2017 in Oost-Nederland. Landelijk gezien zijn Noah voor een zoon en Emma voor een dochter de absolute favoriet. 

Dit jaar kwamen er 755 Emma's bij in Nederland. Ook deze naam is favoriet onder inwoners van Overijssel. De naam Noah werd 635 keer gekozen. Elke jaar stelt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de lijst met populairste kindernamen samen. In 2016 stonden Daan en Anna bovenaan, een jaar eerder Liam en - net als dit jaar - Emma.

Naast Emma waren ook Sophie en Lauren vaak gekozen meisjesnamen in Overijssel. Bram, Daan en Finn waren de favorieten voor een jongen. In Gelderland werd voor een jongen het vaakst Levi gekozen; voor een meisje was dat Tess. In Flevoland kwamen er veel Liam's en Julia's bij. Vorig jaar werden in Nederland een kleine 170.000 baby's geboren, onder wie 86.718 jongens en 82.568 meisjes. 

In de lijst werkt de SVB overigens met unieke namen en de unieke spelling van de naam. ,,We tellen dus geen namen op die bijna identiek zijn'', aldus een woordvoerder. ,,Als we dat wel zouden doen, zou de top 10 er heel anders uitzien. Dan blijkt Luuk (inclusief Luc en Luke) de populairste naam te zijn in 2017. Deze komt in totaal 756 keer voor.''

Welke namen waren er nog meer populair in Oost-Nederland? Bekijk het op onderstaande kaart. (klikken op de blauwe vakken)